Ludovic Orban, testat de urgență pentru SARS-COV-2, este contact al pseudo-jurnalistului Silviu Mănăstire, diagnosticat cu COVID-19


Ludovic Orban, testat de urgență pentru SARS-COV-2, este contact al pseudo-jurnalistului Silviu Mănăstire, diagnosticat cu COVID-19

UPDATE

Rezultatul testului pentru COVID-19 în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ, informează Guvernul. Potrivit comunicatului de presă al Guvernului, testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiţie de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv.

"Din motive de precauţie, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde îşi va exercita atribuţiile funcţiei de prim-ministru şi îşi va desfăşura activitatea fără interacţiune fizică cu alte persoane. În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanţă de 10 zile de la prezenţa în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus", mai transmite Guvernul.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Premierul Ludovic Orban și-a suspendat participarea la evenimentele programate luni, izolându-se și solicitând să fie testat pentru coronavirus. Șeful Executivului este contact direct al realizatorului tv pro PSD Silviu Mănăstire, de la B1, care a fost diagnosticat recent cu COVID-19.

Orban a precizat că, deocamdată, nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane.

El a participat marțea trecută (29 septembrie) la emisiunea moderată de Silviu Mănăstire (Dosar de politician), care a anunțat, duminică seară, că a ieșit pozitiv la testul Covid.

Silviu Mănăstire a fost confirmat, în cadrul emisiunii moderate de colegul său Tudor Mușat, că este infectat cu SARS-COV-2.

Potrivit paginademedia.ro, Mănăstire a intrat în direct la B1, duminică seara, și a vorbit despre infectare. Conform declarațiilor sale, are o formă ușoară iar, în afara pierderii gustului și mirosului, nu are alte simptome. Mănăstire va lipsi însă de pe post în următoarele două săptămâni.

Silviu Mănăstire, în emisiunea Talk de la B1:

„Deocamdată am o formă asimptomatică, în afara de pierderea mirosului și gustului nu am și alte simptome agresive. Am avut invitați mulți la televiziune, a fost campanie electorală și există forma asta pasivă a virusului, se transmite destul de rapid. Asimptomaticii transmit virusul și nu poți să îți dai seamă când l-ai luat. Recomandarea mea este să vă protejați și să respectați la sânge măsurile de protecție.

Odată cu deschiderea activităților, oamenii au venit, au plecat...Repet, poți să respecți reguli și eu l-am respectat, dar dacă e să se întâmplă, se întâmplă. Toate lucrurile trebuie văzute prin respectarea normelor la sânge ca să poți să ajungi în situația să minimizezi infectarea.

Nu am avut niciun simptop. Vineri dimineața am pierdut mirosul și gustul. Dacă vă pierdeți mirosul sau gustul, 90% aveți covid. Când se întâmplă acest lucru, acea persoană trebuie să se izoleze, să se testeze și să aștepte testul. Eu am făcut și niște analize a doua zi pentru a vedea care este starea mea. Dacă starea se înrăutățește, atunci vor merge la spital, dar dacă rămâne așa voi sta în izolare și voi cere un tratament dacă va fi cazul și sper să mă însănătoșesc cât mai repede. Repet, indiciul pentru forma ușoară de covid este pierderea mirosului și gustului.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.