Dodon pregătește o FRAUDĂ electorală uriașă: autoritățile-fantomă de la Tiraspol DESCHID granița în ziua alegerilor


Dodon pregătește o FRAUDĂ electorală uriașă: autoritățile-fantomă de la Tiraspol DESCHID granița în ziua alegerilor

În ziua alegerilor prezidențiale în R. Moldova, stabilite pentru 1 noiembrie, cetățenii care locuiesc în stânga Nistrului vor putea traversa așa-numita graniță, pentru a-și exercita dreptul la vot. Decizia a fost luată de Comisia transnistreană pentru gestionarea pandemiei COVID-19, transmite TSV Prednestrovie, potrivit Zdg.md.

În pură tadiție URSS, Comisia ar fi adoptat această decizie în baza solicitărilor venite din partea cetățenilor.

Totodată, așa-zisele autorități ar fi cerut părții moldovene să asigure toate măsurile posibile de carantină la secțiile de votare situate în apropierea frontierei noastre.

Carantina în regiunea transnistreană ar putea fi prelungită până la 1 decembrie, conform unui proiect elaborat de așa-zisele autorități de la Tiraspol, care motivează prin „lupta împotriva răspândirii infecției cu noul tip de coronavirus”.

La 16 septembrie, Biroul Politici de Reintegrare și-a exprimat regretul în legătură cu decizia luată.

Potrivit deciziilor anterioare ale structurilor de facto din regiune, aceste măsuri urmau să expire la 30 septembrie.

Până acum, în cursa electorală au fost înregistrați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul „Șor”) și Maia Sandu (PAS). Cererea de înregistrare a lui Andrian Candu (Pro Moldova) a fost respinsă. Totodată, Octavian Țîcu (PUN) și Dorin Chirtoacă (Blocul electoral UNIREA) au depus listele cu semnături, care urmează a fi verificate.

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. Campania electorală va începe mâine, 2 octombrie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.