„Useristul” care a luat „sacul cu voturi” este, de fapt, omul lui Tudorache, angajat al Primăriei Sector 1. „Nici un reprezentant USR PLUS nu a pus mâna pe saci”


„Useristul” care a luat „sacul cu voturi” este, de fapt, omul lui Tudorache, angajat al Primăriei Sector 1. „Nici un reprezentant USR PLUS nu a pus mâna pe saci”

UPDATE: OFICIAL! BES demontează cea mai odioasă manipulare lansată vreodată de Antena 3: "Persoana care caută printre saci lucrează în cadrul Primăriei Sector 1!"

UPDATE

Clotilde Armand a scris joi pe Facebook că bărbatul care apare cu sacii de voturi în imaginile difuzate de Antena 3 este Dan Burcea, șoferul Direcției Generale de Protecția Copilului (DGASPC), instituție aflată chiar în subordinea lui Dan Tudorache, primarul sectorului 1.

"Tipul care se plimbă cu sacii în înregistrările date de A3 este Dan Burcea, șoferul DGASPC – instituție aflată în subordinea fostului primar bolșevic. Nici nu știu cei PSD ce îi așteaptă", a scris Clotilde Armand.

Reamintim că pesedistul Dan Tudorache a reclamat o presupusă fraudă la vot bazându-se tocmai pe imaginile în care apare bărbatul cu sacii cu voturi și a cerut repetarea alegerilor din București.

ȘTIREA INIȚIALĂ

„Eu zic că e fraudă. Nu aveau voie să intră în camera respectivă, nici măcar cu aprobarea președintelui (BES). Era singura cameră monitorizată. Votul a fost viciat în întreaga capitală”, a declarat Dan Tudorache, primarul încă în funcție de la Sectorul 1 și candidatul PSD la un nou mandat de edil al celui mai bogat sector al capitalei.

În urma numărării voturilor din S1, candidata USR PLUS, susținută și de PNL, Clotilde Armand, a câștigat alegerile cu o diferență de peste 1000 de voturi față de Dan Tudorache.

PSD și televiziunile fidele acuză însă o „mare fraudă” care s-ar fi produs în noaptea de luni spre marți, când încăperea cu voturi a fost desigilată, iar mai multe persoane, despre care susțin că ar fi de la USR-PLUS, au pătruns în interior pentru a ridica un sac cu buletine de vot. Jandarmeria a precizat deja că desigilarea a avut lor la solicitarea președintelui BES, iar poliția a comunicat că se fac cercetări pentru a stabili cine și de ce a pătruns în respectiva incintă. 

CITEȘTE ȘI: UPDATE. Manipularea cu „useriștii care fură saci cu voturi” de la Sinteza Zilei este atentat la siguranța națională! Ciolacu, Firea, Antena 3 și mafia politico-imobiliară de la Sectorul 1 încearcă să provoace haos în București în cea mai grea perioadă a pandemiei

Câteva zeci de susținători ai PSD s-au adunat în fața Biroului Electoral al S1 pentru a cere exact ce au solicitat și liderii social-democrați: repetarea scrutinului la S1 și pentru Primăria Generală, pe motiv că alegerile au fost fraudate.

Clotilde Armand a precizat că în imagini apare și președintele BES1, procurorul Sprîncu Nicolae, care a decis să fie numărate semnăturile votanților de pe listele electorale permanente, complementare și suplimentare, pentru a vedea dacă numărul acestora corespunde cu numărul semnăturilor votanților scris în Procesul Electoral.

"Președintele BES 1 ne-a invitat conform legii să mergem cu el, în calitate de candidați - observatori, pentru a ne convinge că procesul este transparent și nu se produc fraude prin manipularea sacilor;

BES 1 era plin la acea oră. Vorbim despre ziua de luni 28 septembrie 2020, puțin după ora 24. În acea seară BES 1 s-a închis la ora 02:00 noaptea, noi plecând odată cu membri BES 1 din clădire;

Cel care caută și mânuiește acel sac este personal tehnic al BES 1. Acesta era pus de procuror să caute sacii unei secții de vot un anume Dan - șoferul lui Daniel Tudorache, angajat DGASPC Sector 1 pe timpul desfășurării activității BES1, având calitatea de personal tehnic al BES1”, a arătat Armand într-o postare pe Facebook. 


Ulterior, într-o declarație pentru DIGI24, ea a revenit cu alte amănunte legate de persoanele care apar în imaginile difuzate de Antena 3: „În imagini era șoferul lui Tudorache, care este și personal tehnic, și reprezentantul lui Dan Voiculescu care se urcă pe saci. Nici un reprezentant USR PLUS nu a pus mâna pe saci. Nouă ni s-a declarat că camera de filmat din sala nu funcționează. Vrem să știm cum au putut aceste imagini să ajungă la Antena 3. Nu putem fi acuzați că am scos saci cu buletine de vot și că refuzăm renumărarea. Numai un candidat care știe că acești saci au fost viciați poate să ceară renumărarea.

Aceste procese verbale au fost întocmite corect, după ce toți delegații au fost de acord. Nu este nici o problemă, au fost tentative de fraude, dar procesele verbale au fost întocmite corect. Au fost mici discrepanțe, două voturi, dar asta se întâmplă mereu. Era o semnătură în plus sau în minus față de numărul de voturi.

Nu este nici o șansă ca alegerile să fie reluate. Este o tentativă disperată a primarului care a pierdut, este extrem de grav. Acest om trebuie anchetat, să nu mai aibă posibilitatea de a acționa. Este aproape o mineriadă, extrem de grav ce se întâmplă”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.