DOCUMENT Lovitură pentru rusofilul Dodon! Iurie Reniță solicită urmărirea penală a bufonului Moscovei pentru pungoiul plin cu BANI primit de la oligarhul Plahotniuc


DOCUMENT Lovitură pentru rusofilul Dodon! Iurie Reniță solicită urmărirea penală a bufonului Moscovei pentru pungoiul plin cu BANI primit de la oligarhul Plahotniuc

După ce Procuratura Anticorupție (la solicitarea Procuraturii Generale) a îngropat în mod deliberat urmărirea penală în celebrul caz ”kuliok/sacoșa” – speță în care rusofilul Igor Dodon a primit o pungă plină cu bani de la oligarhul fugar Vlad Plahotniuc –, deputatul Iurie Reniță se adresează acum Judecătoriei Ciocana, cu scopul de a a anula ordonanța de refuz a urmăririi penale.

Podul.ro vă prezintă clarificările deputatului Iurie Reniță, fost ambasador al Basarabiei la București:

”Dodon, Plahotniuc și Iaralov la judecătoria Ciocana

După ce Procuratura Anticorupție (la indicația Procuraturii Generale!) a emis Ordonanța de refuz a urmăririi penale în cazul faimosului ‹kuliok/sacoșa› a trebuit să mă adresez instanței de judecată pentru anularea deciziei respective.

Astfel, ‹oaspeții de onoare› de la judecătoria Ciocana de pe 05.10.2020, ora 10:00, vor fi protagoniștii sacoșei mult prea buclucașe – Igor Nicolae(vici) DODON, Vladimir Gheorghe(vici) PLAHOTNIUC și Serghei IARALOV (în anexe rog să vedeți citația judecătoriei Ciocana, poza cu protagoniștii ‹kuliokului›, inclusiv cea cu îngrijoratul beneficiar-kuliokar, Igari Nikalaici)”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.