Sociologul Sebastian Lăzăroiu dezvăluie DISPERAREA Gabrielei Firea: ”Exit-poll-urile NU îi mai dau speranțe” Dedesubturile apelului către bărbați

Sociologul Sebastian Lăzăroiu dezvăluie DISPERAREA Gabrielei Firea: ”Exit-poll-urile NU îi mai dau speranțe” Dedesubturile apelului către bărbați

Sociologul și scriitorul Sebastian Lăzăroiu dezvăluie, pe Facebook, motivul pentru care PSD-ista Gabriela Firea lansează, pe seară, un apel destinat bărbaților, pe care-i roagă stăruitor să o voteze: disperată fiindcă datele de exit-poll nu-i mai dau speranțe în bătălia pentru București, Firea dă crezare unei teorii alternative, care spune că, de fel, femeile nu se îngrămădesc să voteze femei. O teorie prostească, punctează Lăzăroiu, care explică, pe Facebook, dedesubturile apelului lansat de Gabriela Firea, cât și disperarea care a cuprins-o:

”Apelul ăsta e fabulos, dar trebuie să vă explic ce stă în spatele lui.

Într-adevăr, pe mai multe grupe de vârstă, până acum pare că au ieșit la vot mai multe femei decât bărbați, în București.

Firea a pus mult accent în campania asta (și pune în general) pe datele biologice. Vezi și episodul ‹panarama› când a incercat să solidarizeze femeile...

Încurajată de disproporția pe sexe, azi a sperat că dă lovitura. Între timp, datele de exit-poll nu-i mai dau așa multe speranțe, așa că a venit cineva din staff cu teoria alternativă.

Teoria sună așa: femeile nu votează femei, mai ales dacă sunt frumoase și de succes, pentru că sunt invidioase, pe când bărbații sunt fascinați de asemenea specimene (o prostie,bineînțeles, dar știu ca teoria circulă în mediile politice, am mai auzit-o).

Așa că Firea face apel, spre seară, la barbați. Dar e târziu. Eu, de exemplu, nu mai pot schimba nimic. Am votat la 7:00”.