Este în firea PSD să FURE la București! Alianța USR-PLUS trage un semnal de alarmă privind neregulile de la vot


Este în firea PSD să FURE la București! Alianța USR-PLUS trage un semnal de alarmă privind neregulile de la vot

Reprezentanta Uniunii Salvaţi România în Biroul Electoral Sector 3, Teodora Stoian, a afirmat că la secţia 542 din S3, reprezentanţii USR au anunţat că un alegător care intrase în cabina de vot pentru a vota a ieşit din cabină reclamând că buletinul pentru primar era pre-votat, ştampila fiind pusă în patrulaterul numele candidatului PSD, Gabriela Firea.

"Am întrebat cine a înmânat buletinul de vot şi a fost identificată ca fiind persoana care a înmânat acest buletin de vot chiar delegatul PSD. Recomandarea noastră a fost ca respectiva persoană să fie supravegheată mai atent în orele următoare şi să încerce să i se pună în vedere alte atribuţii, de a supraveghea intrarea alegătorilor, să nu mai aibă un contact direct cu ştampila şi cu buletinele de vot, în măsura în care este posibil acest lucru", a declarat Stoian.

Totodată, reprezentanta USR a precizat că se va încheia un proces verbal la nivelul secţiei de votare cu privire la acest incident iar documentul va fi transmis către Poliţie pentru a se face cercetările necesare.

Mai mult decât atât, reprezentanţii USR au sesizat că astfel de incidente s-au produs şi în cazul unor secţii de votare din Sectorul 4. 

"Avem o situaţie similiară şi la Secţia 782, din Sectorul 4, unde 2 buletine de vot erau preştampilate cu PSD. S-a chemat Politia şi Jandarmeria", a transmis USR. (sursa: news.ro)

De asemenea, liderul PLUS, Dacian Cioloș, a declarat că s-au descoperit buletine de vot preștampilate cu Firea. În acest sens, Cioloș a îndemnat bucureștenii să iasă la vot pentru a opri hoțiie precum cele descrise anterior.

"Lupta pentru București se dă astăzi. S-au descoperit buletine de vot preștampilate cu Firea. Ieșiți la vot ca să oprim odată hoțiile astea!", a scris Cioloș pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.