Mesaj zguduitor în ziua alegerilor: „Dacă votați, o să aflați cât s-a furat”/”Toate contractele “secretizate” pot ajunge mâine publice, la Parchet”


Mesaj zguduitor în ziua alegerilor: „Dacă votați, o să aflați cât s-a furat”/”Toate contractele “secretizate” pot ajunge mâine publice, la Parchet”

Jurnalistul de investigații Ovidiu Vanghele a explicat într-o postare matinală pe pagina sa de Facebook de ce este atât de important votul de astăzi (și mereu, firește). Nu doar că în mandatul pesediștilor, cetățenii au primit foarte puține explicații despre cum este cheltuit banul public fără ca localitățile pe care le gestionează să sufere schimbări notabile în folosul comunității, ci și pentru că politicienii mai noi „vor fi obligați să fie cinstiți pentru că oamenii care i-au dus acolo au pretenții”.


Redăm mai jos mesajul percutant al jurnalistului:

Fratilor, mergeti si votati. Va spun, nu e mangleală, e important! Va duceti si va ia zece minute, da’ macar v-au auzit.
Sint locuri in care e deja clara treaba, da’ sint si locuri unde ursarii tremura. Sint locuri unde s-a facut prapad, unde mergem prin gropi si unde turbam la fiecare tura prin oras, da’ toate contractele “secretizate” pot ajunge maine publice, la Parchet. Da, doar dupa alegeri pot ajunge publice, ca procurorii nu le stiu, pt ca nu-i mai anunta nimeni! Nu e gluma, asa e legea azi, gratie lu’ dragnea. 😞

Si mai e ceva: politicienii astia noi, asa praf cum or fi ei, macar se vor simti si vor raspunde la intrebari pe bune, nu se vor mai ascunde ca serpii, vor fi obligati sa fie cinstiti, pt ca oamenii care i-au dus acolo au pretentii!
Eu ma duc sa votez anti-firea, pentru ca niciodata nu am mai vazut asa minciuna si asa mizerie abjecta, da’ asa nu inseamna ca, daca ies “ailalti”, patru ani de zile nu stau geană pe ce fac ei! Si eu si multi altii. Nici vorba! Oamenii care decid vor fi obligati sa raspunda pt deciziile lor, cum e normal!

Jurnalistul din mine (si din toti celalti colegi, cred eu) va fi atent la orice va iesi din urne in Bucuresti si in restul oraselor mari din Romania, pentru ca asta tre’ sa facem noi. Iar la Bucuresti, cel putin, ii sunam pe telefoane, ii intrebam si ii tufem pana macar aflam ce si cum. De la firea nu aveai cum sa afli, de prea mult timp era totul inchis, fmm.

Da, probabil ca vom scapa de nemernica asta, da’ astia care vin, oricare, au de raspuns la telefoane! 🙂

Alo, politicienii noi? Astia cu sanse oarecare din Sibiu, Timisoara, Constanta si, evident, Bucuresti, alo! Am mai ramas cativa care nu sugem sosete, va vom suna! Sinteti pregatiti?”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.