Vlad Voiculescu trage un semnal de alarmă: Antena 3 sfidează decizia BEM și continuă să-i facă campanie Gabrielei Firea pe bani publici!


Vlad Voiculescu trage un semnal de alarmă: Antena 3 sfidează decizia BEM și continuă să-i facă campanie Gabrielei Firea pe bani publici!

Președintele PLUS, Vlad Voiculescu, a semnalat sâmbătă seara pe Facebook că Antena 3, cu o zi înaintea alegerilor locale, sfidează decizia Biroului Electoral prin care s-a constatat că reclamele plătite din bani publici de Primăria Capitalei încalcă legislația electorală și trebuie oprită difuzarea lor.

Vlad Voiculescu, pe Facebook: "INCREDIBIL!

Imaginile de mai jos sunt de acum 10 minute.

Deși Biroul Electoral a constatat deja că reclamele plătite din bani publici ale PMB la posturi precum Antena 3 încalcă legislația electorală, manipularea continuă!

Nu le pasă! Nu le pasă!

Le-a mers pentru atâta vreme!

Și sunt disperați!

Au furat toți anii ăștia! Acum vor să fure și alegerile!

Noi, USR PLUS, am transmit somații către Primăria Generală, PSD, toate posturile tv și radio care încă transmit aceste reclame ilegale și bineînțeles, către CNA.

Foarte probabil că nu vor da doi bani pe somațiile noastre, s-au învățat deja să își bată joc de noi, de reguli și de tot! Răul trebuie tăiat de la rădăcină! Acum".

Amintim că Biroul Electoral al Circumscripţiei Electorale a Municipiului Bucureşti (BEM) a admis vineri plângerea depusă de Alianţa USR-PLUS, prin cei doi copreşedinţi USR-PLUS Bucureşti, Claudiu Năsui şi Vlad Voiculescu, împotriva Gabrielei Firea, Primăriei Generale a Capitalei şi contra PSD pentru încălcarea regulilor de desfăşurare a campaniei electorale, potrivit unui comunicat de presă al Alianţei. Astfel, BEM a admis faptul că Gabriela Firea şi-a făcut publicitate, în plină campanie electorală, prin utilizarea unor mijloace de promovare mascată şi indirectă în mass-media audiovizuală.

"Alianţa USR-PLUS a dovedit faptul că Gabriela Firea şi-a făcut publicitate mascată, în plină campanie electorală, pe banii Primăriei Generale a Capitalei, în afara bugetului de campanie, adică pe banii bucureştenilor, iar decizia BEM vine să confirme acest lucru", transmit reprezentanţii Alianţei într-un comunicat de presă.
 
Sursa citată mai spune că prin admiterea plângerii Alianţei, BEM dă câştig de cauză USR PLUS şi confirmă desfăşurarea unei campanii electorale ilegale, prin intermediul autorităţii publice, cu încălcarea tuturor obligaţiilor de neutralitate şi echidistanţă care le revin acestora. Prin urmare, spoturile publicitare targetate în perioada campaniei electorale, din bugetul public, au fost declarate ilegale.
 
"Chiar dacă acest lucru se întâmplă cu o zi înainte de finalizarea campaniei electorale pentru alegerile locale de duminică, avem încredere că această decizie va reprezenta o dovadă în plus pentru cei nehotărâţi că trebuie să iasă în număr cât mai mare la vot dacă îşi doresc o altfel de administraţie şi o altfel de politică", conchide sursa menţionată. (sursa: news.ro)

În acest context, Vlad Voiculescu a anunțat că va aștepta motivarea deciziei BEM și va depune o plângere penală împotriva Gabrielei Firea pentru delapidare și abuz în serviciu. Totodată, liderul PLUS București a precizat că va fi sesizată și Curtea de Conturi.

Vlad Voiculescu: "PÂNĂ ÎN ULTIMA SECUNDĂ A CAMPANIEI: FURT, NESIMȚIRE ȘI NERUȘINARE!

Avem confirmarea Biroului Electoral Municipal că Gabriela Firea își face campanie folosind banii bucureștenilor! Biroul Electoral de Circumscripție a confirmat azi că Firea a procedat ilegal promovând prin reclamă mascată realizările Primăriei "Ei", cheltuind aberant milioane de lei pe reclame radio TV si online.

Vom aștepta motivarea Biroului și vom depune plângere penală împotriva Gabrielei Firea pentru Delapidare (art 295 Cod Penal) și Abuz în Serviciu (art. 297 CP). Vom sesiza, totodată, Curtea de Conturi. Apoi vom aștepta să se facă dreptate... când s-o face. Că doar suntem în România.

Până atunci, încă o bătaie de joc! Încă o mită din banii noștri pentru prietenii lor din presă. Și se vor folosi de asta ca să câștige din nou puterea ca să continue!

Haideți să nu îi mai lăsăm!

Haideți la vot duminică!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.