PSD e convins că învinge la București. „Mizăm pe pensionari!”. Ce fiefuri importante vor pierde social-democrații


PSD e convins că învinge la București. „Mizăm pe pensionari!”. Ce fiefuri importante vor pierde social-democrații

La doar o zi după ce a votat infama rectificare bugetară, potrivit căreia pensiile vor crește cu 40%, decizie populistă cu consecințe catastrofale pentru bugetul de stat, PSD se umflă în pene și afirmă prin presă că ar putea câștiga detașat Capitala în urma alegerilor de duminică.

Astfel, potrivit hotnews.ro, surse din conducerea partidului susțin că sondajele interne ar arăta că PSD ar putea câștiga mai mult decât a estimat. De altfel, în contextul epidemiei de coronavirus, PSD se așteaptă la o prezență redusă la vot, sub 40%, situație care l-ar avantaja la rezultatul final al scrutinului.

În sondajele interne, PSD este cotat undeva între 27-29% cu o ușoară creștere în ultima săptămână. PNL are între 32-34% procente iar USR -PLUS undeva între 15-17%. În urmă cu două săptămâni, diferența dintre PSD și PNL era de 8 procente.

"Vom pierde fiefuri importante ca cele de la Constanța, Neamț, dar pe calculele interne, cu actualele sondaje în fată avem șanse să câștigăm 18-19 județe. La București, Gabriela Firea este cotată cu prima șansă, dar nu putem să-i subestimăm pe liberali. De fapt oamenii din PDL, Vasile Blaga coordonează campania PNL în țară și sunt buni. Vor câștiga evident, dar nu atât de mult cum cred", au explicat sursele citate pentru HotNews.ro.

Totodată, pe București, în sondajele PSD Gabriela Firea are între 2-4 procente înaintea lui Nicușor Dan, susțin sursele social democrate.

"Campania slabă și gafele făcute de Nicușor Dan se văd în sondaje. În plus și prezența mică la vot va influența rezultatul în favoarea noastră. Noi mizăm pe faptul că pensionarii se vor prezenta în număr mare la urne, în timp ce sondajele arată că familiile cu copii vor fi precauți și vor prefera să stea acasă", explică sursele social democrate. Mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.