Oficial: primarul Mutu, cercetat de DIICOT, a intrat de astăzi în vizorul DNA! Acuzațiile pe care i le aduce liberalul Ciprian Ciucu


Oficial: primarul Mutu, cercetat de DIICOT, a intrat de astăzi în vizorul DNA! Acuzațiile pe care i le aduce liberalul Ciprian Ciucu

Candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a depus miercuri, 23 septembrie, un denunț la DNA contra edilului PSD al S6, Gabriel Mutu, pentru fapte de corupție, mai precis deturnare de fonduri.

CITIȚI ȘI: Decizie definitivă: Mutu a făcut propagandă din bani publici! Candidatul dreptei unite va depune o plângere penală la DNA pentru fraudă și abuz în serviciu

Totodată, Ciucu a depus o sesizare la Poliția Sectorului 6 pentru a fi trași la răspundere cei care au orchestrat o campane electorală ilegală pe străzile Sectorului 6, împărțind flyere fără a fi precizat codul de mandatar.

De asemenea, Ciprian Ciucu a depus o sesizare la CNA pe speța manipulărilor grosolane ce au fost lansate ieri seară de Antena 3 și România TV. Victor Ciutacu, tonomatul cu fise de la România TV, a inventat un interlop pe care l-a învățat să repete obsesiv poezia că l-ar susține pe Ciucu în lupta pentru Primăria Sectorului 6, doar pentru a-l plimba pe sticlă cu scopul de a-i aduce prejudicii de imagine candidatului Alianței PNL-USR-PLUS. Povestea cu interlopul care l-ar susține pe Ciucu a fost preluată imediat și de Mihai Gâdea, în emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

CITIȚI ȘI: Ciprian Ciucu șterge pe jos cu tonomatul Victor Ciutacu: ”Așa arată JEGUL!” Primarul PSD-ist și penal Gabriel Mutu a comandat linșarea mediatică a lui Ciucu. Mizeria Antena 3

Redăm comunicatul liberalilor:

"Denunț la DNA pentru deturnare de fonduri la Primăria Sectorului 6

(1) Ciprian Ciucu, candidatul PNL susținut de către Alianța USR-PLUS pentru Primăria Sectorului 6 a depus astăzi, 23 septembrie 2020, la ora 15.45 un denunț pentru fapte de corupție pe numele Primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu. Denunțul vizează articolul 307, alineatul (1) din Codul penal, respectiv deturnarea de fonduri. Mai multe detalii despre acest subiect vor fi prezentate mâine, 24 septembrie 2020 în cadrul unei conferințe de presă.

(2) De asemnea, în urma unei campanii ilegale de distribuire masivă și neasumată de flyere specifice campaniei negative, fără a se preciza codul de mandatar pentru se identifica mai greu autorii, dl. Ciprian Ciucu a depus o sesizare la Poliția Sectorului 6 pentru identificarea făptașilor și aducerea acestora în fața legii.

(3) În urma campaniei de defăimare, bazată pe punerea în scenă a unor manipulări grosolane, care îl are ca țintă pe candidatul PNL susținut de către USR-PLUS la Primăria Sectorului 6, inițiată de către postul de televiziune România TV și preluată cu încălcarea legilor electorale și a audiovizualului de către postul Antena 3, acesta a depus o sesizare la Consiliul Național al Audiovizualului!

Declarație, Ciprian Ciucu:

“Cea mai murdară și ticăloasă campanie electorală a alegerilor locale din acest an are loc în Sectorul 6. Am scos la iveală deja 23 de companii abonate la bani publici, care au contracte doar cu Primăria Sectorului 6, și care nu ar exista pe piața liberă fără banii dați de oamenii lor. Le este frică că voi scoate la lumină ilegalitățile din ultimii ani de guvernare PSD

Am prima șansă în Sectorul 6, Gabriel Mutu este disperat! De aceea, toate atacurile și mizeriile pe care le auziți, împinse cu mii de euro pe site-uri și facebook, sunt invenții pure. Campania mea a fost una transparentă, onestă și printre oameni”.

Dați mai departe ca să se știe!

Și veniți duminică la vot!!!".

Amintim că Gabriel Mutu este omul pe care DIICOT îl cercetează de peste cinci ani într-un dosar de spălare de bani. Cu toate precauțiile pe care și le-a luat, declarația de avere a lui Mutu este ridicolă: pe de o parte, menționează că deține un apartament în sectorul 6 și un autoturism Dacia din 2010 (!), pe de alta, pomenește bijuterii de 22.000 de euro, ceasuri de peste 152.000 de euro și tablouri de 15.000 de euro.

De fapt, numai averea pe care primarul Gabriel Mutu o păstrează în societățile comerciale pe care le deține este de ordinul milioanelor de euro. Iar cea mai bună dovadă că primarul de la 6 beneficiază de proprietățile imobiliare ca și cum ar fi pe numele lui este că se mutase, în acte, într-un penthouse din Herăstrău de 550 de metri pătrați deținut de una din firmele lui, arată o investigație a LINX.

Pe 8 octombrie 2014, DIICOT anunța că a „anihilat activitatea unui grup infracțional organizat” specializat în evaziune fiscală și spălarea banilor proveniți din infracțiuni. Printre cei puși sub urmărire penală se aflau senatorul PSD Gabriel Mutu și deputatul Mario Ernest Caloianu, de la UNPR. Procurorii DIICOT îl acuzau atunci pe senatorul Gabriel Mutu de folosirea cu rea credință a bunurile societății GM Activ Building Management SRL și de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Față de acesta există suspiciunea rezonabilă că a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăți comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC GM Activ Building Management SRL în conturile societăților menționate”, se menționează în comunicatul emis de DIICOT.

Mai mult, adăugau procurorii, “suspectul Mutu Gabriel este acuzat că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul sumei totale de 1.064.692 lei din conturile SC GM ACTIV BUILDING MANAGEMENT SRL, în conturile a cinci dintre societățile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracțional organizat. Banii au fost dobândiți în final de inculpat, după ce suma a fost fracționată şi transferată în conturile altor societăți comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracțional organizat, fiind apoi retrasă în numerar în scopul ascunderii originii infracționale”. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.