Elevi premianți, batjocoriți cu orele de primarul de la 5, Daniel Florea, în plină campanie. Unul dintre ei a răbufnit public: „E primarul ăla devenit celebru pentru caietele și orarele cu fața lui pe ele, de parcă aduce banii de acasă”


Elevi premianți, batjocoriți cu orele de primarul de la 5, Daniel Florea, în plină campanie. Unul dintre ei a răbufnit public: „E primarul ăla devenit celebru pentru caietele și orarele cu fața lui pe ele, de parcă aduce banii de acasă”

Primarul sectorului 5, Daniel Florea, dovedește încă o dată, prin showul grotesc de campanie organizat week-endul trecut pe treptele Academiei Militare, în plină pandemie, că este un politician lipsit de scrupule. Mai mult, ca și cum îmbulzeala adulților la bâlci nu era și așa o dovadă de iresponsabilitate și nepăsare, Florea a chemat mai mulți copii cu medii mari la Bacalaureat să-i premieze, deși examenul a avut loc în urmă cu mai bine de două luni și ar fi avut timp suficient să le răsplătească performanțele școlare. A preferat s-o facă, punându-i în pericol, în campanie ca să dea bine la popor. Ce s-a întâmplat acolo și cât de umiliți s-au simțit foștii elevi a scris în detaliu o premiantă pe pagina sa de Facebook.

Alexandra Rizoiu:

Nu sunt eu adepta vărsării nervilor in postari kilometrice de facebook. Poate asta imi scuza izbucnirea de acum.

Astazi Primaria Sectorului 5 a premiat elevii cu rezultate bune la bac si evaluare (si profesorii lor). Nu o sa dezbat daca e o practica de incurajat, nu acesta e scopul.

Despre ce e vorba, totusi? Pai in loc sa vireze banii in conturile pe care le au marea majoritate a elevilor (pentru ca asa ni se dau bursele), ne-au chemat fizic. Ca sa se vada ce face primarul pentru noi, sa aduca muzica si spectacol pe strada, cum se face pe vreme de pandemie (da, e primarul ala devenit celebru pentru caietele si orarele cu numele si fata lui pe ele, de parca aduce banii de acasa, cel care face sute de mici achizitii ca sa nu faca licitatii etc). Sute de elevi impreuna cu parinti si profesori, pe platoul de la Academie. Locul pare mare pana vezi ce inseamna sa aduci toate categoriile de mai sus in el. Si nici nu suntem toti, pentru ca multi sunt plecati in strainatate, lucru de care nu i-a pasat nimanui, pentru ca li s-a comunicat ca pot fi ridicati banii de parinti cu procure de la copii. Li se spune asta in perioada in care cei plecati stau in carantina 2 saptamani in caminele facultatii lor.

Toate problemele logistice puteau fi evitate daca ne virau banii. Dar cine se mai lauda dupa? Cum mai vede poporul daca premierea e o tranzactie?

Dar festivitatea: noua ni se spune ca ne premiaza si dupa va fi un spectacol cu "artisti îndrăgiți". Ne linistesc ca nu trebuie sa stam la el. Ok.

Ce se intampla de fapt? Ne baga intr-o zona cu scaune distantate dar absolut insuficiente, deci se formeaza grupuri nedistantate. Urmeaza un spectacol de dans cu o grupa imensa de copii. Dupa incepe premierea. Ai spune ca e de bine. Nu. Inainte sa urci pe scena, directorul fiecarei institutii da o diploma si un "voucher" pe care e scrisa suma pe care (chipurile) o vei primi. Dupa ni se spune ca ne cheama pe scena "sa ne facem poza" si dupa ne ducem direct in corturile de unde ne luam banii. Ce se intampla de fapt? Oamenii se duc pe scena si dupa se imbulzesc la cozile insuficiente din corturile si mai ineficiente (cate 2 mese in fiecare cort). Dar cozile sunt in spatele scenei, nu se vad din fata, unde sunt scaunele si de unde suspectez ca o sa apara pozele. In spate, un focar de covid, daca ma intrebati pe mine. Coadă cum stiu romanii, cu bagat in fata masiv, evident. Intervine politia si organizarea cu urlete ca "Sa va distantati, ca daca nu oprim totul si vedeti voi cand ii mai luati". Misto atitudine. E evident ca sunt depasiti si nimeni nu mai suporta. Si acum, in punctul culminant al nervilor tuturor, apare solutia salvatoare: banii pot fi ridicati de la sediul X. Ha! Asta dupa telefoane date de o multime de oameni in care li s-a spus explicit ca doar aici se poate (ca noi nu voiam sa fim acolo, evident). Nu pleaca mai nimeni ca cine sa aiba încredere in promisiunea asta facuta in al 12 lea ceas? Si daca se poate, iti asumi sa mai mergi odata intr-o imbulzeala cand ai stat deja 2 ore?! Asa ca stam la o coada organizata mai degraba de doamna noastra directoare decat de organizatori sau politie, pentru ca ghiciti ce? Nu poti ordona oameni enervati (pe buna dreptate) tipand la ei. In timpul asta, concertul e in toi, sunt multi copii (care suspectez ca sunt cei din trupa de dans) la baza scenei, mai apropiati decat noi, chiuind cat ii tin plamanii (fara masti multi). Da, la mai putin de 2m de scena, ei fara masti, cantaretii fara masti, cum e mai bine. Noi ne miscam o data la jumatate de ora si nu e o exagerare.

Dupa 3h30, am luat banii (eu). In spatele meu, o multime de nefericiti care mai au de asteptat.
Ca sa stiti de felul in care domnul primar (care a propos, nu a fost aici) trateaza elevii pe care zice ca ii apreciaza.

Deci va spun de acum, eu de aici plec cu cel putin una din urmatoarele: covid sau ulcer”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.