Băsescu recunoaște că a PIERDUT bătălia pentru funcția de primar al Capitalei, dar NU dă de înțeles că se va retrage: "Pot să câştig respect"


Băsescu recunoaște că a PIERDUT bătălia pentru funcția de primar al Capitalei, dar NU dă de înțeles că se va retrage: "Pot să câştig respect"

Candidatul PMP la Primăria Capitalei, Traian Băsescu, a declarat luni, pentru SpotMedia, că șansele lui sunt minime în bătălia pentru fotoliul de primar, dar cu toate acestea vrea să câștige "respect" prin candidatura lui. Astfel, Băsescu, deși rupe din voturile dreptei, nu a dat de înțeles că ar lua în calcul retragerea din bătălia pentru funcția de edil, ceea ce ar putea determina o victorie a pesedistei Gabriela Firea. Mai mult, o victorie a Gabrielei Firea îi va face pe mulți bucureșteni să arate cu degetul către PMP, Băsescu devenind groparul formațiunii politice pe care o reprezintă, nu locomotivă electorală în perspectiva alegerilor parlamentare așa cum se vrea a fi.

Vedeți video de la 4:00:



Băsescu, citat de RFI: "Foarte mulţi m-au întrebat asta. Nu e un risc, ştiu care e rezultatul alegerilor, îl intuiesc, pentru că nu mai am şansa votului pe om din 2000. Acum bucureştenii vor mai multă politică, e polarizare pe votul politic. Deci şansele mele sunt minime. Dar pot să câştig respect prezentându-mă ca un profesionist".

CITIȚI ȘI: Sondaj de ultimă oră despre bătălia pentru București. Negruțiu: Cine votează cu Băsescu „votează” de fapt cu Firea!

Candidatul dreptei unite, Nicușor Dan, a prezentat sâmbătă, într-o conferință de presă, un sondaj conform căruia ar obține 33% din voturile bucureștenilor, în timp ce Gabriela Firea 30,5%. De menționat este că 18% dintre cetățenii consultați sunt nehotărâți, iar Traian Băsescu ar obține un scor de 9%. În cazul în care eliminăm din estimare segmentul de nehotărâți, diferența dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea ar fi de doar 3,5%.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.