Lovitură pentru Dodon! Ambasadorul SUA avertizează tranșant administrația rusofilă să nu FRAUDEZE alegerile prezidențiale. Apel către moldoveni: ieșiți la vot și aduceți schimbarea


Lovitură pentru Dodon! Ambasadorul SUA avertizează tranșant administrația rusofilă să nu FRAUDEZE alegerile prezidențiale. Apel către moldoveni: ieșiți la vot și aduceți schimbarea

Ambasadorul SUA la Chișinău – l-am numit pe diplomatul Dereck J. Hogan – lansează un avertisment tranșant și fără perdea adresat administrației rusofile, românofobe și socialiste Dodon-Chicu, căreia îi  solicită să oragnizeze alegerile prezidențiale în mod corect, fără să le fraudeze, ca în anii trecut, așa cum au avertizat organismele internaționale.

De asemenea, Dereck J. Hogan i-a îndemnat pe moldoveni să iasă la vot și să aducă schimbarea și democratizarea mult dorită.

Podul.ro vă prezintă o serie de pasaje sugestive din mesajul ambasadorului SUA:

”Înainte de sosirea lunii noiembrie, liderii și oficialii electorali ai Republicii Moldova trebuie (…) să întreprindă măsuri de prevenire a repetării greșelilor trecutului. 

În evaluarea sa prealabilă recentă, Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) a avertizat din nou asupra potențialului de cumpărare a voturilor, abuz al resurselor de stat, pericolul resurselor mass-media controlate politic, lipsa unei transparențe în finanțarea campaniei, și riscul manipulării sau suprimării alegătorilor din Transnistria și diaspora. Oficialii Republicii Moldova mai au încă timp să abordeze aceste preocupări de lungă durată pentru a se asigura că toți cetățenii pot vota liber și în siguranță în ziua alegerilor.

În timp ce autoritățile Republicii Moldova trebuie să-și îndeplinească misiunea de a contribui la garantarea unor alegeri curate, adevărata responsabilitate le revine cetățenilor. (…) Viitorul vostru este în mâinile voastre. Vă asigur că Statele Unite și alți parteneri de dezvoltare vor face tot posibilul pentru a susține o competiție onestă și transparentă. 

Indiferent de opțiunea poporului Republicii Moldova în ziua alegerilor, Statele Unite vor rămâne un partener fidel al poporului Republicii Moldova și al dreptului suveran al acestei țări de a-și alege propria cale. Vă susținem și ne alăturăm vouă în lupta pentru edificarea unui viitor luminos, prosper și democratic pentru voi și copiii voștri”.  

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.