Nicușor Dan, replică usturătoare pentru parlamentarii PSD care au depus un denunț penal contra lui: "În clădirea DNA mulți pesediști intră, puțini ies!"


Nicușor Dan, replică usturătoare pentru parlamentarii PSD care au depus un denunț penal contra lui: "În clădirea DNA mulți pesediști intră, puțini ies!"

Nouă parlamentari PSD, în frunte cu Şerban Nicolae, au depus, marţi, un denunţ penal la DNA împotriva lui Nicuşor Dan. Pesediștii îl acuză pe contracandidatul Gabrielei Firea, printre altele, de luare de mită, informează Aktual24.ro.

CITIȚI ȘI: Sebastian Burduja: "O invit pe Firea să explice public cum a sifonat sute de milioane de euro, prin companiile municipale! Să nu își mai piardă timpul cu aceste încercări penibile de a își distruge concurența!"

Potrivit sursei citate, cei nouă politicieni - Robert Cazanciuc, Daniel Zamfir, Şerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Carmen Mihălcescu, Oana Florea, Beatrice Tudor, Aida Caruceriu şi Florin Manole - sunt toţi parlamentari de Bucureşti. Pesediştii îl acuză pe Nicuşor Dan de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii şi spălare de bani, folosindu-se şi de înregistrarea audio publicată de Dana Budeanu. Parlamentarii PSD mai acuză că, prin Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan îi şantajează pe investitorii imobiliari.

"În spatele acestor iniţiative aparent dezinteresate se află în realitate interesele financiare ale deputatului Nicuşor Dan, care blochează proiectele imobiliare ale mai multor investitori pentru ca ulterior să îşi retragă acţiunile, în schimbul unor sume de bani care intră în patrimoniul acestuia cu titlu de donaţie", susţin parlamentarii PSD.

Reacția candidatului dreptei unite la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a venit la scurt timp. Acesta le-a transmis celor nouă parlamentari că au avut curaj să intre în clădirea DNA, căci acolo mulți pesediști intră, dar puțini ies, sfârșind finalmente după gratii.

Nicușor Dan, pe Facebook: "Înțeleg din presă că șoferul lui Cătălin Voicu, senatorul Șerban Nicolae, și câțiva colegi parlamentari de-ai săi din PSD au fost la DNA să depună un denunț împotriva mea.

Aș spune că le-a luat ceva curaj să intre în clădirea aia. Nu de altceva, dar acolo, așa cum bine știm, mulți pesediști intră, puțini ies".

Totodată, candidatul dreptei la Primăria Capitalei a anunțat marți, într-o conferință de presă, că o va da în judecată pe Gabriela Firea pentru calomnie, după ce primarul Capitalei a declarat că Nicușor Dan ar fi luat bani pentru a ajuta cetățeni.

"Eu știu că ea nu poate să conceapă ca cineva să își dedice 15 ani pentru a apăra cetățenii și nu poate să înțeleagă pentru că nu e în sistemul ei de valori, dar când faci afirmații mincinoase, trebuie să plătăști", a spus Dan.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.