Oficial! Guvernul PNL a anunțat când se dă în funcțiune metroul din Drumul Taberei


Oficial! Guvernul PNL a anunțat când se dă în funcțiune metroul din Drumul Taberei

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat luni, în cadrul ședinței de Guvern, că magistrala de metrou M5, Drumul Taberei-Eroilor, va fi dată de mâine în trafic.

Lucian Bode: Suntem pregătiți să dăm în trafic cu călători magistrala de metrou M5, Drumul Taberei-Eroilor, în cursul zilei de mâine, 15 septembrie. După semnarea celor două procese verbale de recepție, la terminarea lucrărilor, respectiv punerea în funcțiune, pe data de 11 septembrie, am anunțat public că Metrorex va realiza o serie de activități administrative, astfel încât începând cu data de 15 septembrie magistrala M5 să poată fi dată în exploatare cu călători în condiții de siguranță și confort.

Ludovic Orban: Deci suntem pregătiți cu garnituri de tren, cu personalul necesar, cu toate sistemele funcționale?

Lucian Bode: Categoric da.

Ludovic Orban: Ne vedem la darea în trafic.

Cel mai mare proiect de transport din Capitală a fost recepționat vineri, 11 septembrie, în prezența a 96 de persoane. Metrorex va asigura cu 900 de angajați în trei schimburi exploatarea și mentenanța noii linii de 7 kilometri, cu 10 stații. Proiectul Metroului din Drumul Taberei a fost pornit cu peste 9 ani în urmă, de către fostul director general al Metrorex Gheorghe Udriște, care este artizanul majorității planurilor de extindere a metroului din Capitală din perioada post-decembristă. Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2). Trenurile de metrou vor avea două trasee diferite de la staţia Romancielor de pe Magistrala 5, unul către staţiile Brâncuşi şi Râul Doamnei şi celălalt către capătul de la Valea Ialomiţei, construit separat de linia principală. Cu alte cuvinte, pe trenurile care vor pleca din staţia Eroilor 2 vor fi afişate ca destinaţii fie capătul de la Râul Doamnei, fie cel de la Valea Ialomiţei. Valoarea proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou. Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor - Râul Doamnei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon. (sursa: Economica)



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.