Girofar pentru nomenklatura obraznică de la Guvern. În 2015, PNL cerea ca acest abuz să fie sancționat prin vot


Girofar pentru nomenklatura obraznică de la Guvern. În 2015, PNL cerea ca acest abuz să fie sancționat prin vot

Accidentul provocat de ministrul PNL al transporturilor, Lucian Bode, s-a terminat cu doar două mașini distruse, fără victime. O minune, fiindcă acolo puteau muri oameni. Filmările arată clar că ministrul Bode circula cu o brutalitate obraznică și criminală, încălcând toate regulile de circulație, iar apariția unui accident era o chestiune de timp. Toți cei care au avut la dispoziție mașini oficiale, cu șofer, au arătat că vina este 100% a ministrului, care îi dădea ordine șoferului și-l ținea sub presiune.

De ani întregi, demnitarii obraznici ai României aruncă Bucureștiul în haos și blochează tot orașul când se deplasează cu coloanele lor uriașe. Se grăbesc! La restaurant, în vacanță, în week-end. Este un miracol – bieții șoferi...- că n-au ucis zeci de oameni cu obrăznicia lor.

Ca să vedem și mai bine cum s-a pesedizat și obrăznicit PNL-ul, vă amintesc că, în 2015, acest partid a depus o moțiune simplă împotriva lui Gabriel Oprea, după ce un polițist din escorta acestuia a murit, fiind ținut sub presiune să circule cu viteză excesivă după lăsarea întunericului, pe un carosabil umed. În moțiune – care a fost retrasă, fiindcă se suprapunea pe drama de la Colectiv - PNL arată că OUG 195/2002 stabileşte clar că dreptul la coloană oficială îl au doar preşedintele, premierul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului. Miniştrii simpli au acest drept doar în situaţii de urgență.

“Care era urgența ? O întrebare simplă pentru care o țară întreagă așteaptă răspuns. Dar admitem că este posibil să fie greșită întrebarea și putem reformula : a existat vreo urgență care să justifice această tragedie?“, scriau deputații PNL în 2015. Este o întrebare perfect valabilă și-n 2020: unde se grăbea ministrul Bode, domnule Orban?

Tot în 2015, PNL afirma: “Vă mai adresăm o întrebare, la fel de justificată și care reclamă un răspuns imediat și instituțional: a fost Bogdan Gigină presat să ruleze, pe motocicletă, mult prea repede, date fiind condițiile meteo improprii?

Mărturiile subordonaților dumneavoastră sunt elocvente în acest sens“! Este exact situația din 2020: ministrul Bode l-a forțat pe șofer să circule cu viteză excesivă și să depășească pe linia continuă.

Iar sfatul meu către liderii de azi ai PNL ar fi să recitească atent finalul moțiunii depuse în 2015 împotriva ministrului Oprea: “Vă solicităm să puneți punct acum, prin votul dumneavoastră, sfidării, aroganței, abuzului și disprețului în exercitarea funcției publice. Nu vă amăgiți că acestea vor mai fi tolerate pentru mult timp de români și că nu vă vor sancționa, prin votul lor, pentru că dumneavoastră le tolerați acum“.

Practic, dacă re-citim această moțiune în cheia anului 2020, este ca și cum PNL ar ruga electoratul să nu-i mai voteze candidații. Eu cred că foarte mulți alegători vor asculta, azi, apelul din 2015 al liderilor liberali.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.