Ana Birchall spulberă moțiunea de cenzură pesedistă: "Românii nu au nevoie în acest moment de circul care se va declanșa probabil astăzi pe scena politică"


Ana Birchall spulberă moțiunea de cenzură pesedistă: "Românii nu au nevoie în acest moment de circul care se va declanșa probabil astăzi pe scena politică"

Fosta ministră a Justiției, deputata Ana Birchall, a declarat luni că demersul PSD privind moțiunea de cenzură contra Guvernului Orban "nu are nimic de-a face cu agenda reală a românilor, tot mai mult afectați de pandemia Covid-19, ci mai mult cu jocurile de putere tipic dâmbovițene". Pe cale de consecință, Ana Birchall a precizat că nu va vota moțiunea de cenzură și nici nu va participa la plenul comun al Parlamentului.

Redăm declarația Anei Birchall:

"După cum știți astăzi este şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului. Am revenit în București dar voi urmari dezbaterile exclusiv online. Am decis să nu particip la plenul comun al Parlamentului, care are pe ordinea de zi dezbaterea și votul pentru moțiunea de cenzură. Sigur, constituțional, moțiunea de cenzură este un instrument democratic, dar, personal, nu doresc să particip la acest demers care nu are nimic de-a face cu agenda reală a românilor, tot mai mult afectati de pandemia Covid-19, ci mai mult cu jocurile de putere tipic dâmbovițene.

Cel mai probabil, iarăși o să fiu atacată și etichetată în fel și chip, dar îmi asum! Nu există nicio logică să introduci o moțiune de cenzură cu câteva săptămâni înaintea alegerilor locale și doar cu câteva luni înainte de alegerile parlamentare, la termen.

România și românii nu au nevoie în acest moment de circul care se va declanșa probabil astăzi pe scena politică, ci au nevoie de soluții concrete pentru problemele reale pe care le au în fiecare zi, în această perioadă, care continuă să fie grea și cu multe provocări. Personal, mi-aș fi dorit ca, în această perioadă, jocurile politice să fie lăsate deoparte și toți oamenii politici, indiferent de culoarea politică, să colaboreze constructiv, exclusiv în slujba românilor cinstiți care așteaptă soluții practice, nu declarații politice. Acum, mai mult ca oricând, clasa politică trebuie să lucreze cot la cot pentru binele românilor, al nostru, al tuturor".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.