Gheorghe Falcă: Banii europeni trebuie folosiți pentru a cumpăra produse ”Made in România”. Susțineți producătorii autohtoni


Gheorghe Falcă: Banii europeni trebuie folosiți pentru a cumpăra produse ”Made in România”. Susțineți producătorii autohtoni

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă avertizează că banii europeni trebuie folosiți pentru a cumpăra produse ”Made in România”, deoarece numai astfel putem susține producătorii autohtoni, ajutându-i să devină jucători nu doar în România, ci mai ales la nivel european.

„Justiția din România a dat câștig de cauza companiei Astra Arad în procesul intentat Primăriei Municipiului București, într-o licitație ce viza achiziționarea a 100 de tramvaie, iar asta demonstrează că firmele românești respectă legea și că sunt capabile să livreze produse de înaltă calitate și la prețuri competitive pe plan european.

 În următorii ani, România va putea accesa până la 80 de miliarde de euro din bani europeni, iar acești bani trebuie folosiți în primul rând pentru a dezvolta economia românească. Acest lucru se va face prin fonduri alocate direct dar mai ales prin utilizarea banilor europeni pentru achiziționarea produselor de calitate fabricate în România”, arată europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Liderul PNL susține că este foarte important să susținem producătorii locali și mai ales planurile de investiție ale acestora și de a-i ajuta să devină jucători nu doar în România ci mai ales la nivel european.

„Made in Romania trebuie să devină un brand internațional. Inteligența și seriozitatea românească au contribuit în ultimii ani la apariția și dezvoltarea unor companii care sunt vârfuri în domeniile lor. Avem companii în industria IT, în industria producătoare de mașini, în industriile conexe industriei auto, în industria navală care produc astăzi produse căutate pe toate piețele lumii. De aceea, este absolut normal ca primăriile și ministerele din România să achiziționeze produse de la aceste companii”, explică Falcă.

„Este important să accesăm cea mai mare parte a banilor europeni, dar mult mai important este ce vom face cu ei. Principalul scop trebuie să fie creșterea economică pe termen lung, iar acest lucru se va realiza doar dacă companiile românești vor fi extrem de puternice pentru a se impune și pe alte piețe. Astăzi avem o balanță comercială negativă, însă putem schimba acest lucru cu investiții inteligente și cu susținerea mediului de afaceri”, mai spune Falcă, potrivit unui comunicat remis redacției.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.