VIDEO Iohannis șterge pe jos cu PSD după anunțul lui Ciolacu: "Își dorește pur și simplu să arunce țara în aer!"


VIDEO Iohannis șterge pe jos cu PSD după anunțul lui Ciolacu: "Își dorește pur și simplu să arunce țara în aer!"

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat miercuri, printr-un mesaj pe Facebook, că Parlamentul se va reuni luni pentru a vota moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Orban.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a avut o reacție extrem de dură la adresa PSD, spunând că pesediștii nu vor să preia guvernarea, ci să arunce România în aer. Totodată, președintele a subliniat că moțiunea de cenzură depusă de PSD are doar rațiuni electorale.

Klaus Iohannis: "Această moțiune de cenzură este prima din 1989 încoace care se depune în sesiunea extraordinară, cam în bătaie de joc din partea PSD. Da, este foarte adevărat, că eu nu îmi doresc să treacă această moțiune. Cred că toată lumea își dă seama de ce nu trebuie să treacă această moțiune. Suntem în epidemie, în pandemie, în criză economică. Și oricum avem alegeri în curând, probabil la începutul lunii decembrie. Ce rost are o moțiune de cenzură în aceste condiții? Nu cred că PSD își imaginează sau își dorește să preia guvernarea. Eu cred că PSD își dorește pur și simplu să arunce țara în aer și ăsta mi se pare un lucru grav. Sper să fie suficientă înțelepciune în Parlament ca să nu treacă această moțiune de cenzură, care este una total neavenită, izvorâtă din cinismul pesedist. Cred că românii își dau seama că avem de-a face cu o moțiune populist-electoralistă total neavenită și pusă într-un moment în care aveam nevoie de orice, numai de instabilitate politică nu".

Vedeți video de la minutul 12:00:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.