Se ascut cuțitele în PSD. Teodorovici cere amânarea Congresului, gruparea Ciolacu îl atacă prin Simonis: "Orlando e un personaj exotic și n-aș lua în serios fiecare demers pe care-l face!"


Se ascut cuțitele în PSD. Teodorovici cere amânarea Congresului, gruparea Ciolacu îl atacă prin Simonis: "Orlando e un personaj exotic și n-aș lua în serios fiecare demers pe care-l face!"

Senatorul Eugen Teodorovici, care candidează la şefia PSD, a înregistrat joi o cerere la Tribunalul Bucureşti prin care solicită amânarea Congresului Partidului Social Democrat de sâmbătă, până când se rezolvă litigiul privind anularea unor decizii ale conducerii interimare ilegale a formaţiunii.

Teodorovici, pe Facebook: "INSTANȚA VA DECIDE‼️

Conducerea interimară ilegală a PSD a declarat că NU este nimic ILEGAL! Eu susțin contrariul!

INSTANȚA va decide dacă au acționat împotriva legii!

CONGRESUL PSD trebuie organizat DOAR în condiții de legalitate!

CITIȚI și veți înțelege❗

P.S.: Am văzut că unii dintre colegii mei s-au grăbit să se pronunțe în legătură cu șansele acțiunilor mele. Dacă sunt atât de siguri de dreptatea lor, de ce nu amână Congresul până se va pronunța instanța❓

#DREPTATE până la capăt❗".

Ca replică, echipa lui Ciolacu din PSD l-a scos la înaintare pe liderul deputaților pesediști, Alfred Simonis, pentru a lansa o serie de săgeți către Teodorovici. Concret, Simonis l-a amenințat pe Teodorovici că va fi sancționat pentru faptul că nu a semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Simonis: "Cred că cei care n-au semnat sau nu vor vota moţiunea de cenzură vor fi sancţionaţi de colegii de partid. Domnul Teodorovici se va prezenta în faţa congresului în câteva zile. Probabil, colegii de partid vor încerca să evalueze această lipsă a semnăturii dânsului de pe lista iniţiatorilor moţiunii împotriva Guvernului Orban".

Pe tema cererii atacurilor lui Orlando în instanță la adresa conducerii PSD, Simonis a declarat că fostul ministru de Finanțe este un personaj exotic care nu trebuie tot timpul luat în serios.

Simonis: "Nu vreau să comentez probleme interne de partid. Nu sunt la curent cu acţiunea domnului Teodorovici. Aş spune doar că domnul Teodorovici este un personaj destul de exotic şi n-aş lua în serios fiecare demers pe care acesta îl face. Însă, până la urmă este foarte complicat să înţeleg cum contestă legitimitatea unei conduceri căreia i se adresează de câte ori doreşte să facă un demers. De exemplu, candidatura dânsului a fost adresată actualei conduceri a partidului. Sunt chestiuni care se bat cap în cap din punct de vedere juridic. Eu fiind jurist poate înţeleg mai bine că dânsul aceste chestiuni. În rest, nu comentez demersul politic. Şi domnului Teodorovici şi ceilalţi colegi care vor să candideze au dreptul să se manifeste în spaţiul public cum doresc".

CITIȚI ȘI: Congresul mafiei PSD, "arbitrat" de avocatul lui Pintea, cel care l-a apărat pe Dragnea la CEDO contra României. Teodorovici și Ciolacu s-au păruit în plin CEx: "Au început să strige unul la altul!"

Cererea depusă joi de Orlando:

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.