VIDEO Chirica și Alexe, din același aluat. Cei doi "liberali" se bat în gafe: "Analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru, ci dimpotrivă, să rămânem un exemplu pentru țară!"


VIDEO Chirica și Alexe, din același aluat. Cei doi "liberali" se bat în gafe: "Analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru, ci dimpotrivă, să rămânem un exemplu pentru țară!"

Primarul Iașiului, Mihai Chirica, ales din partea PSD, dar trecut între timp la PNL, și-a depus luni candidatura pentru un nou mandat. În discursul susținut în fața Palatului Roznovanu, edilul a făcut o gafă majoră, spunând că va face demersurile pentru ca analfabetismul să nu dispară niciodată din Iași.

Chirica: "Vom continua proiectele noastre, să ne dezvoltăm, să promovăm un mediu curat, să aducem cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor noștri, să le facem un sistem educativ de prim rang, iar analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru, ci dimpotrivă, să rămânem un exemplu pentru țară prin rezultatele pe care în patru ani le-am avut, an de an stând în topurile naționale cu copiii noștri".

Vedeți video:


Nici așa-zisul liberal care l-a adus pe Chirica în PNL nu este mai breaz. Ministrul Mediului, Costel Alexe, a susținut un discurs în cadrul unei conferințe la Madrid într-o engleză atât de stricată, încât îl poate face uitat până și pe Ion Iliescu. Cu toate acestea, Costel Alexe zice despre el în CV că este un cunoscător avansat al limbii engleze în ceea ce privește vorbirea/participarea la conversație.

Cum s-a autoevaluat Costel Alexe în legătură cu limba engleză:

  • Înțelegere/Ascultare- B1 - Utilizator independent
  • Înțelegere/Citire- B1- Utilizator independent
  • Vorbire/Participare la conversație- C1 - Utilizator experimentat
  • Scriere Exprimare scrisă- B2 - Utilizator independent

Video-ul care contrazice autoevaluarea lui Alexe:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.