VIDEO Ciopârțirea dosarului 10 august. Protestatarii și revoluționarii încep revolta la DIICOT: "Se depun primele plângeri împotriva rezoluției imbecile de clasare!"


VIDEO Ciopârțirea dosarului 10 august. Protestatarii și revoluționarii încep revolta la DIICOT: "Se depun primele plângeri împotriva rezoluției imbecile de clasare!"

Mai mulți protestatari s-au prezentat miercuri la sediul DIICOT pentru a se revolta față de ciopârțirea dosarului 10 august de către instituția condusă de procuroarea Giorgiana Hosu. La începutul protestului, manifestanții au purtat măști cu vinovații pentru represiunea din 10 august 2018 și au afișat un mesaj ironic: "Mulțumim!". 

"Reprezentanți ai grupurilor civice, purtând măști ale autorilor represiunii violente din #10august, au mulțumit în mod ironic DIICOT și procurorului Hosu pentru clasarea dosarului, sub ochii ministrului Predoiu și ai procurorului general Scutea", au anunțat protestatarii.

Vedeți video: 


Totodată, Asociația "21 Decembrie 1989" a anunțat marți seară că a depus o plângere la DIICOT contra rezoluției de clasare dată de procurorul pensionar Doru Stoica în dosarul 10 august 2018: "În această seară se depun la DIICOT primele plângeri împotriva rezoluției imbecile dată de procurorul pensionar Doru Stoica în dosarul 10 august 2018. Așteptăm de îndată, aşa cum menționează legea în vigoare, soluția procurorului ierarhic superior la plângerile depuse. Mișcați-vă domnilor procurori pentru că am pierdut deja 2 ani, 2 ani în care voi aţi batjocorit victimele împuşcate, maltratate şi gazate".

De asemenea, și protestatarul Marian Rădună a precizat pe Facebook că a depus o plângere contra măsurii clasării dosarului 10 august, prin care șefii Jandarmeriei Române de la acea vreme au fost spălați de orice vină în cazul represiunii: "Am depus plângere împotriva măsurii clasării cauzei față de cadrele din Conducerea Jandarmeriei Române, dispusă prin ordonanța din 26.06.2020. Sper ca procurorul ierarhic superior sa tina cont de decizia CCR 302/2017. Astept solutia la plangerea depusa, ''de indata'' conform legii in vigoare".

Un anunț similar a fost făcut pe Faceboook și de revoluționarul și protestatarul Marian Moroșanu, zis și Ceaușescu, care a precizat că dosarul 10 august seamnănă cu alte două dosare și anume cel al Revoluției și Mineriadei, pseudojustiția din România protejând vinovații celor 3 represiuni: "În această seară am depus la DIICOT plângere împotriva rezoluției imbecile dată de procurorul pensionar Doru Stoica în dosarul 10 august. Așteptam de îndată așa cum menționează legea în vigoare soluția procurorului ierarhic superior la plângerile depuse. Miscați-vă domnilor procurori pentru că am pierdut deja 2 ani, 2 ani în care voi ați batjocorit victimele împuscate, maltratate și gazate. Dar sincer acest dosar seamănă prea izbitor cu alte 2 - Revoluția 16-21 decembrie 1989 și Mineriada 13-15 iunie 1990 în care statul anchetează statul, vinovații fiind spălați de pseudojustiție".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.