Propunerea Anei Birchall: Tudorel, Iordache, Dăncilă, Dragnea&Co. să plătească amenda de 3 milioane de euro primită de România de la CJUE!


Propunerea Anei Birchall: Tudorel, Iordache, Dăncilă, Dragnea&Co. să plătească amenda de 3 milioane de euro primită de România de la CJUE!

Deși PSDragnea a plecat de la guvernare din luna noiembrie 2019, România încă are de suferit repercusiunile linșajului anti-justiție practicat de mafia din Kiseleff. România trebuie să plătească trei milioane de euro Comisiei Europene, după ce a întârziat transpunerea legislației privind combaterea spălării banilor. Decizia a fost luată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene. România a adoptat legislația cerută de Uniunea Europeană cu mai bine de doi ani întârziere față de termenul stabilit de Comisia Europeană, vara lui 2017.

În acest context, fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, ministru al Justiției în epoca PSDragnea, s-a spălat de orice vină în privința amenzii pe care românii o au de plătit din taxe și impozite, pasând responsabilitatea totalmente în cârca premierului de la acea vreme, Viorica Vasilica Dăncilă.

Toader, pe Facebook: "Nevoia de adevăr, nevoia de documentare!

........pentru cei ce scriu ori vorbesc despre Directiva privind spălarea banilor și faptul de a nu fi fost transpusă în legislația internă.

1. De la Ministerul Justiției poate fi solicitat proiectul de lege pentru transpunerea Directivei privind spălarea banilor, a se vedea unde și de ce a fost blocat.

2. Din transcriptul ședințelor de Guvern poate fi văzut de câte ori am solicitat ca proiectul de lege, care tot stătea blocat, să fie adoptat prin OUG, pentru transpunerea aceleași Directive, cu motivarea faptului că există jurisprudență CCR, potrivit căreia "se justifică urgența adoptării unei OUG în vederea transpunerii unei Directive, pentru evitarea intrării în procedura de infringement", propunere care nu a fost acceptată !".

Minciuna lui Tudorel a fost demascată la scurt timp. Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a atras atenția că Tudorel Toader este printre principalii vinovați, căci deși ea l-a avertizat privind riscul ca România să fie condamnată, acesta nu a inițiat nicio OUG prin care să fie transpusă legislația referitoare la combaterea spălării banilor, în timp ce pentru înființarea Secției Speciale și linșarea legilor justiției a făcut demersuri sistematice, concretizate prin adoptarea unor ordonanțe de urgență. Astfel, Birchall a subliniat că cei vinovați de sancționarea României ar trebui să plătească prejudiciul de 3 milioane de euro din buzunarele lor. 

Birchall, pe Facebook: "Nevoia de adevăr, nevoia de documentare" aşa îşi începe pledoaria, pompos, un domn fost ministru al justiţiei tot atât de vinovat ca şi Iordache şi Dăncilă, de exemplu, de condamnarea României la plata sumei de 3 milioane de euro, de către CJUE! Sincer, nu pot înţelege cum persoane care au ocupat funcţii importante în statul român, nu numai că nu îşi asumă cu demnitate şi responsabilitate greşelile făcute dar continuă să manipuleze, cinic şi viclean, opinia publică dând vina pe alţii!

NU domnule Tudorel Toader NU aveţi nicio scuză! Şi dvs. sunteţi vinovat, printre principalii vinovaţi, pentru că nu aţi luat măsurile legale necesare pentru ca această directivă să fie transpusă în termen astfel încât România să NU fie condamnată de CJUE! Personal v-am avertizat, în scris, de acest risc de condamnare a României! Şi nu încercaţi să negaţi pentru că ştiţi foarte bine că este şi un memorandum adoptat în guvern în acest sens! Aşa cum aţi elaborat şi adoptat un OUG pe SIIJ şi pe legile justiţiei, puteaţi foarte bine să iniţiaţi şi să va luptaţi, dar pe bune, pentru ca această OUG să fie adoptată, nu să acceptaţi varianta proiectului de lege trimis în Parlament, proiect de lege care a fost oricum trimis cu 1 an întârziere, în data de 20.06.2018, deşi termenul limită de transpunere era 26.06.2017.

Dacă nu v-au lăsat "alţii" cum tot insinuaţi şi vă văicăriţi acum spuneţi clar, cu nume şi prenume, cine, când, unde şi de ce a blocat transpunerea acestei directive! Aveţi curaj şi respect pentru românii cinstiţi, care vor contribui din propriul buzunar la plata acestei sume deşi nu au nicio vină pentru greşelile făcute, voit sau nu, de către cei care aveau în fişa postului astfel de responsabilităţi. Şi dvs. sunteţi printre persoanele vinovate, oricât de mult încercaţi să vă extrageţi acum, şmechereşte, din această responsabilitate. Poate vă ajută doamna Dăncilă şi clarifică domnia sa!? Din punctul meu de vedere statul trebuie să recupereze suma de 3 milioane de euro exact din buzunarul celor vinovaţi! Daţi share oameni buni, să se ştie adevărul!

Pentru adevăr, mai jos, evoluţia acestei directive, C-549/18, care vizează netranspunerea în termen a Directivei 2015/849.

- Directiva 2015/849 a fost publicată în Joue pe 05.06.2015. De la această dată se ştia de obligaţia de transpunere. Cu alte cuvinte, din acest moment curge obligaţia de transpunere a directivei.

- Termenul pentru transpunerea acestei directive este 26 iunie 2017 (conform art. 67 din directivă).

- Faza precontencioasa a procedurii de infringment a fost iniţiată de Comisie în data de 19 iulie 2017.

- Dată sesizării CJUE a fost 27 august 2018.

- în 20.06.2018 este adoptat în guvern un proiect de lege trimis Parlamentului (la un an de la împlinirea termenului de transpunere şi data sesizării CJUE).

- Dată transpunerii integrale a Directivei 2015/849 a fost 21 iulie 2019.

- Sancţiunile pecuniare în valoare de 3 milioane EURO aplicate României de CJUE sunt pentru perioada 2017-până la data transpunerii integrale!

- Evoluţia procesului legislativ după înregistrarea la Senat se regăseşte AICI".

Totodată, Birchall a dezvăluit că și deputatul PSD Florin Iordache, ministru al Justiției până la protestele anti-OUG13, a ignorat avertismentul pe care ea l-a lansat într-o scrisoare trimisă din postura de Ministru al Afacerilor Europene în legătură cu riscul ca România să fie amendată. 

Birchall, pe Facebook: "Îmi aduc aminte că în 2017 în calitate de ministru delegat pentru afaceri europene lunar, în ședințele de guvern, atenționam că dacă NU se transpune Directiva 2015/849 (care previne utilizarea sistemului financiar al Uniunii Europene în scopul spălării banilor și al finanțării terorismului) până la împlinirea termenului (iunie 2017) și sesizarea CJUE (august 2018), România va fi condamnată de CJUE. Mai mult, instituțional am trimis zeci de scrisori la cei responsabili începând cu Ministrul Justiției de la acea vreme, Florin Iordache, Președinții Senatului și Camerei Deputaților! Credeți că s-a deranjat cineva să ia în seamă?? Bineînțeles că nu! Erau preocupați cu promovarea de legi care să nenorocească justiția, iar România a fost astăzi condamnată de CJUE să plătească despăgubiri în valoare de 3 milioane EURO, exact cum am avertizat eu în 2017! Statul român ar trebui acum, prin instituțiile sale, să recupereze acești bani de la cei vinovați nu să fie plătiți de fiecare român! Dați share să se știe adevărul!

P.S. Să nu îl uităm nici pe domnul Victor Negrescu, care a preluat după mine funcția de ministru delegat pentru afaceri europene!

(Și pentru că îl cred în stare pe "Altă Întrebare" să mintă și să nege atașez o foto, exemplu de scrisoare trimisă de mine)".

Pentru a înțelege mai bine opoziția PSDragnea față de transpunerea legislației privind combaterea spălării banilor, subliniem că directiva UE interzicea existența acțiunilor la purtător. La vremea respectivă, s-a făcut legătura între directivă și modul în care era deținută Tel Drum, prin acțiuni la purtător, companie prin care Liviu Dragnea a fraudat milioane de euro din fonduri europene. (citiți AICI mai multe detalii, pe Digi24)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.