Poziție tranșantă a președintelui Poloniei în privința adopțiilor copiilor de către cuplurile LGBT, susținută surprinzător și de contracandidatul său la alegerile prezidențiale


  • ACP
  • Jul 5, 2020 12:05
  • 1544
Poziție tranșantă a președintelui Poloniei în privința adopțiilor copiilor de către cuplurile LGBT, susținută surprinzător și de contracandidatul său la alegerile prezidențiale

Odată cu apropierea celui de-al doilea tur al alegerilor din Polonia, președintele Andrzej Duda, care a primit cele mai multe voturi după primul tur (44%), a declarat că va înainta un amendament la Constituție care să interzică adopția copiilor de către cuplurile în care partenerii au același sex. Adopțiile de acest fel au fost numite de președintele Poloniei "experimente" și "înrobiri" ale copiilor. 

"Constituția poloneză ar trebui să arate explicit că este exclusă adopția unui copil de către o persoană care este într-o relație cu cineva de același sex. Luni voi semna un amendament la Constituție (în acest sens)", a declarat președintele polonez săptămâna trecută la un eveniment din cadrul campaniei electorale. El a mai declarat că astfel vrea să asigure protecția copiilor, făcând clar faptul că adopțiile făcute de cuplurile homosexuale sunt inacceptabile pentru el și coaliția care îl susține. Modificarea din Constituția poloneză ar trebui "să oprească permanent disputele politice în jurul acestui subiect și va pune capăt emoțiilor odată ce nu va mai nevoie să fie discutat", consideră președintele Duda. Acesta a mai declarat cu altă ocazie și că va înainta și o serie de legi care să oprească "ideologiile ostile" să între în școli și alte instituții de stat și să corupă moral copiii, făcând referire la "ideologia LGBT". Președintele Duda a semnat luna trecută o "Carta a Familiei" care promite să "apere copiii de ideologia LGBT" a cărei propagare va fi "interzisă în instituțiile publice". "Neo-bolșevismul LGBT" care este "introdus pe ascuns în școli" pentru a-i "sexualiza pe copii" este "chiar mai periculos decât ideologia comunistă", susține Andrzej Duda.

Rafał Trzaskowski, primarul Varșoviei și contracandidat al actualului președinte la alegerile prezidențiale, este un cunoscut susținător al drepturilor LGBT, dar spune că este de acord cu Duda în privința adopțiilor. Deși Trzaskowski a susținut deschis parteneriatul civil pentru persoanele de același sex și este primul primar al capitalei Poloniei care a participat vreodată la o paradă a egalității pentru comunitatea LGBT, a declarat explicit vineri că "este împotriva adopțiilor copiilor pentru cuplurile homosexuale și se pare că aceasta este poziția celor mai multe partide poloneze", dar l-a acuzat pe președintele Duda că folosește această tema pentru a distrage atenția de la problemele mai importante ale țării.

Sondajele de opinie arată că în timp ce susținerea pentru parteneriatul civil al persoanelor de același sex a mai crescut în rândul polonezilor, numai o minoritate de mai puțin de 10% acceptă ideea adopțiilor de către cuplurile homosexuale. (sursa: AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.