Miercuri a fost inaugurat în București culoarul unic pe care circulă atât tramvaiele, cât şi autobuzele, eveniment la care a participat și primărița PSD a Capitalei, Gabriela Firea.
Ce autobuze care vor circula pe linia de tramvai
În prima etapă, autobuzele de pe trei linii intens circulate şi cu flux mare de călători vor putea circula pe liniile de tramvai. Este vorba despre autobuzele de pe liniile 135, 182 şi 330, care vor circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 si 46, utilizând şi staţiile acestora.
Autobuzele liniei 135 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor pe Şos. Mihai Bravu, între Calea Vitan şi Piaţa Iancului (cu excepţia pasajului Muncii, unde acestea vor circula prin pasaj), legand astfel cartierele Vitan-Dudesti, Baba Novac, Muncii, Vatra Luminoasa si Iancului.
Autobuzele liniei 182 vor circula pe Bd. Iancu de Hunedoara şi Şos. Niculae Titulescu, pe calea de rulare a tramvaielor, între Calea Dorobanţi şi Banu Manta, pe sensul spre Gara de Nord, respectiv între Str. Maltopol şi Calea Dorobanţi, pe sensul spre “Institutul Oncologic”, legand astfel cartierele Dorobanti, Piata Victoriei, Banu Manta - Grivita.
Autobuzele liniei 330 vor circula pe Şos. Mihai Bravu, pe calea de rulare a tramvaielor, între Bd. Camil Ressu şi staţia de tramvaie “Gheorghe Petraşcu”, de unde acestea revin pe carosabilul destinat traficului rutier general, legând astfel cartierele Dristor, Baba Novac şi Vatra Luminoasa.
Trasee viitoare: În etapa a doua, traseul autobuzului 330, pe linia de tramvai, se va prelungi şi va circula pe Şoseaua Mihai Bravu, şi pe tronsonul cuprins între Gheorghe Petraşcu şi Calea Dorobanţi. Tot în această etapă, autobuzele liniei R439 vor circula pe linia tramvaielor 1 şi 10, pe Şoseaua Olteniţei, pe tronsonul cuprins între Piaţa Sudului şi Romprim.
Ulterior, în etapa a treia, se are în vedere introducerea circulaţiei autobuzelor de pe liniile 101,143, 682 si R409 pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni. (sursa: News.ro)
Firea, neobișnuită cu viața de zi cu zi a bucureștenilor, de abia se ținea pe picioare în STB
Întrucât nu este obișnuită să călătorească cu STB-ul, iar când o face este doar pentru reclamă electorală de prost gust și, totodată, pentru că știe ce autobuze de proastă calitate a achiziționat de la turci, Firea a cerut ca șoferul să reducă viteza mijlocului de transport, în timp ce ea de abia reușea să se țină pe picioare (de menționat e că STB-ul de abia plecase de pe loc, iar Firea deja se simțea foarte inconfortabil cu mijlocul de transport uzitat de milioane de cetățeni). Directorul Direcției Transporturi din cadrul administrației Firea s-a conformat imediat și a solicitat la rândul său ca șoferul să reducă viteza. Scena a fost prezentată pe Facebook de activista civică Irina Zamfirescu, ONG-istă la ActiveWatch.
Irina Zamfirescu: 'Duamna a fost iar în excursie cu clasa în SeTeBeu.
Înainte să înceapă serbarea oficială, s-a auzit acest dialog:
Duamna: 𝗦𝗮 𝗺𝗲𝗮𝗿𝗴𝗮 𝗶𝗻𝗰𝗲𝘁 𝘀𝗮 𝗻𝘂 𝗰ă𝗱𝗲𝗺.
Director al Direcției Transporturi: 𝗦𝗽𝘂𝗻𝗲-𝗶 𝘀𝗮 𝗺𝗲𝗮𝗿𝗴𝗮 î𝗻𝗰𝗲𝘁, 𝗳𝗼𝗮𝗿𝘁𝗲 𝗶𝗻𝗰𝗲𝘁, 𝗰𝗮𝘁 𝗽𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗲𝗹 𝗱𝗲 𝗶𝗻𝗰𝗲𝘁.
Ce ne spune asta despre deprinderea primarului acestui oraș de a călători cu transportul public? Vă dați seama cum ar fi ea într-un autobuz aglomerat, nu așa răsfirat pe dinăuntru, precum această linie specială ce ar putea fi intitulat "linia breaking news-urilor"?
Oricum, mă bucur tare că nu merge cu autobuzul decât pentru conferințe. Vă dați seama dacă mergea zilnic și vă nimereați cu ea în autobuz? Se lungea timpul de deplasare, hăhăăăăă".
Vedeți video: