Stelian Ion: "Ce fundamentare mai bună putem avea pentru desființarea SS decât aceea de a observa că primul lucru pe care l-a făcut a fost să încerce obstrucționarea candidaturii lui Kovesi la funcția de procuror-șef al Parchetului European?!"


Stelian Ion: "Ce fundamentare mai bună putem avea pentru desființarea SS decât aceea de a observa că primul lucru pe care l-a făcut a fost să încerce obstrucționarea candidaturii lui Kovesi la funcția de procuror-șef al Parchetului European?!"

Deputatul USR Stelian Ion a criticat votul din Parlament prin care Secția Specială nu a fost desființată, spunând că ceea mai bună fundamentare pentru desființarea instituției cu pricina este aceea de a observa că primul lucru pe care l-a făcut a fost să încerce obstrucționarea candidaturii Laurei Coruța Kovesi la funcția de procuror-șef al Parchetului European.

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO "Ciordache" a reușit să facă scut în jurul SS, spre fericirea luptătorilor anti-justiție. Birchall: "Votul de astăzi arată că avem o nouă "Marți Neagră" în Camera Deputaților!"

Deputații grupului infracțional PSD au votat contra desființării SS, deși proiectul de lege al USR ține cont de "cerințele organismelor europene, precum GRECO, Comisia Europeană și Comisia de la Veneția", a mai subliniat Stelian Ion. 

Stelian Ion, pe Facebook: "Proiectul USR de desființare a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (depus luna trecută) a fost respins în Parlament.

Dar această secție nu mai are viață lungă. Și magistrații susțin că secția este un instrument de subminare a puterii judecătorești. Pretextele care au fost invocate, cum că nu există o fundamentare suficientă pentru o astfel de propunere, sunt derizorii. Ce fundamentare mai bună putem avea decât aceea de a observa că primul lucru pe care l-a făcut a fost să încerce obstrucționarea candidaturii procurorului șef DNA la funcția de procuror șef european. Este clar că marea majoritate a dosarelor de care s-a ocupat această secție au fost cele care să-i apere pe unii dintre politicieni implicați în dosare penale.

Această Secție Specială ar fi trebuit de mult desființată. A fost concepută în laboratoarele lui Liviu Dragnea și ale PSD într-o vreme în care acest partid a încercat să submineze justiția, prin crearea unor mecanisme de control, lucru care a atras critici vehemente din partea organismelor europene care au criticat SIIJ în termeni foarte duri.

Proiectul USR de desființare a instituției ține cont de cerințele organismelor europene, precum GRECO, Comisia Europeană și Comisia de la Veneția, care cer desființarea structurii deoarece reprezintă “o anomalie”. Mai mult, potrivit acestora, rezultatele obținute de Secția specială în 2019 atestă eșecul de proporții al structurii.

USR va continua lupta de apărare a justiției și de curățarea a instituțiilor create de infractori pentru ei înșiși și a căror activitate aduce prejudicii grave actului de justiție".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.