Barna pesedizează USR. Jurnalist: "Cu prea multă nerușinare, a decis, din nou, să secretizeze salariul de la OMV al soției sale"


Barna pesedizează USR. Jurnalist: "Cu prea multă nerușinare, a decis, din nou, să secretizeze salariul de la OMV al soției sale"

Președintele USR, Dan Barna, din 2019 încoace, a deschis trei conturi la trei fonduri de investiții în care a introdus deja 700.000 de lei. Deși soția ar dispune de venituri mult mai substanțiale, Barna a mușamalizat, din nou, salariul acesteia de la Petrom. În acest sens, dispunem doar de datele prezentate de Barna pe site-ul USR înainte de alegerile prezidențiale din 2019: potrivit declarațiilor de avere publicate de Dan Barna pe site-ul USR, soția sa a câștigat în 2018 354.082 lei (29.506 lei pe lună) în baza contractului individual de muncă de la Petrom SA.  

Cu toate acestea, președintele USR, Dan Barna, a secretizat din nou salariul soției, așa cum semnalează jurnalistul Mircea Marian (Newsweek): "Barna girează o măgărie pesedistă care a început prin 2017: secretizarea salariilor soțiilor/ soților, mai ales când era evident că angajarea lor și mega-salariile primite erau, de fapt, o formă de șpagă și de corupție".

Mircea Marian, pe Facebook: "Cu prea multă nerușinare, domnul Dan Barna a decis, din nou, să secretizeze salariul de la OMV al soției sale, după ce, în septembrie 2019, când candida la președinție, trecuse veniturile doamnei Olguța Totolici în declarația de avere.

Prima problemă este că până și niste sinistre figuri pesediste, doamnele Dăncilă și Carmen Dan, au trecut în declarațiile de avere salariile pe care le primeau soții (între timp, soțul doamnei Carmen Dan a decedat) de la OMV.

A doua problemă este că domnul Barna girează o măgărie pesedistă care a început prin 2017: secretizarea salariilor soțiilor/ soților, mai ales când era evident că angajarea lor și mega-salariile primite erau, de fapt, o formă de șpagă și de corupție.

Scriu despre declarațiile de avere din 2004 (sau 2003...) și, în acel an, una din cele mai bune surse pe care le-am avut în PSD, mi-a oferit înregistrarea unei ședințe la vârful partidului în care ăia urlau împotriva publicării acestor declarații (erau încă secrete) și contestau, printre altele, publicarea veniturilor soțiilor (ceea ce, dacă rețin corect, au și reușit, până a schimbat Monica Macovei legea).

E totuși cumplit de dezamăgitor, că, în prag de alegeri, vezi un lider USR contribuind la sufocarea lentă unei măsuri cruciale în lupta cu corupția: publicarea, transparentă și detaliată, a averilor demnitarilor.

Că ANI a murit e altă discuție".

Barna este copia din USR a lui Șerban Nicolae, care face același lucru de câțiva ani încoace în privința salariului soției sale la INCERTRANS, companie de stat, transmite Newsweek. (citiți AICI investigația completă)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.