Un mesaj pentru ministrul Vela


Un mesaj pentru ministrul Vela

La România tv, sîmbătă seară, Carmen Dan – fost ministru MAI în vremea guvernării PSD – a făcut o declarație impertinentă, ca să nu zic nerușinată. Iat-o! „Erau cercuri de pregătire în rândul Rezist, de răspuns agresiv la măsurile luate de forțele de ordine. Totul a fost planificat. Au fost acțiuni premeditate. Cei care incitau erau în spatele celor care acționau. Am ajuns, din păcate, în momentul în care s-a intervenit pentru restabilirea ordinii publice”.

V-ați început mandatul de ministru de Interne promițînd că veți rezolva dosarul violențelor din 10 august 2018 de care Carmen Dan se face vinovată, cred, măcar în virtutea funcției. Se aude prin redacții că ați fi bătut palma cu generalii din MAI ca să ignorați dosarul din 10 august 2018. Este adevărat dle ministru? Vă aduc totuși aminte, poate ați uitat, că tartorul violențelor a fost Liviu Dragnea, președinte PSD în acel timp, azi la închisoare, pentru alte motive. Dragnea se lăuda, cînd era mare șef, că fără el nu se mișcă nimic în partid și în guvern. Presupun că și în 18 august a fost la fel. Trageți dvs concluzia. Cît despre Camen Dan, cum o știm, minte de stinge. A prins curaj pentru că vede că nu i se intîmplă nimic și crede că a scăpat de răspundere.

D-le Vela luați urgent batista de pe țambal! Măcar din simplul motiv că se apropie campania electorală și veti fi întrebat dacă și cum ați rezolvat? Să nu rămîneti stimabile fără voturi, aveți grijă! Foartă multă lume este legată afectiv de acea seară nenorocită cînd jandarmii echipați în ținută de război au atacat cu gaze lacrimogene, cu tunul cu apă, cu bîtele din dotare. Demonstranții protestau pașnici. La mijloc a fost provocare ticăloasă. Dragnea&Co au vrut să se răzbune, să-și rezolve frustările, să intimdeze, să dea o lecție celor care îi contestau.

Cei care au recurs la violență – instigatori și executanți deopotrivă – au acționat din ură și resentiment. Cine plătește? Și cînd?

Ajung două întrebări pentru a vă limpezi ce aveți de făcut sau vă mai trebuie cîteva?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.