PSD ucide! Roman: "Dacă acel proiect ar fi fost lege, cazurile de genul Ion Turnagiu nu ar mai putea să solicite liberarea condiționată!"


PSD ucide! Roman: "Dacă acel proiect ar fi fost lege, cazurile de genul Ion Turnagiu nu ar mai putea să solicite liberarea condiționată!"

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a solicitat adoptarea în procedură de urgență a unui proiect de lege care interzice liberarea condiționată pentru criminali. Liberalul a atras atenția că proiectul de lege este ținut la sertar de 8 luni de zile în comisiile pesedizate de la Camera Deputaților, motiv pentru care cazurile precum cel al fetiței de 17 ani incendiate de un criminal în serie liberat condiționat nu pot fi evitate. 

"Din păcate, dacă nu vom face în procedură de urgență această modificare, de a interzice liberarea condiționată pentru criminali, nimeni nu ne poate garanta că mâine, poimâine, cei care au ucis o dată, nu vor mai face și a doua oară. (...) Dacă noi ca Parlament ne făceam datoria și respectam termenele constituționale, astăzi acel proiect ar fi fost lege, promulgată în monitorul oficial, iar cazurile de genul Ion Turnagiu nu ar mai putea să vină în instanță să solicite liberarea condiționată, întrucât judecătorii au și instrumentul prin care să-i oprească, în sensul în care nu poți solicita liberare condiționată pentru crimă", a subliniat liberalul.

Florin Roman: "Astăzi am cerut Parlamentului României, Camerei Deputaților, colegilor lideri de grup suplimentarea ordinii de zi pentru proiectul de lege 510/2019. E un proiect de lege care a trecut de Senat și care, din păcate, zace de 8 luni de zile în comisiile de la Camera Deputaților. Dacă săptămâna trecută acest proiect ar fi fost adoptat, situația de la Mehedinți unde un criminal în serie a mai produs o dramă incendiind o tânără pe care a șantajat-o și pe care a amenințat-o nu s-ar fi întâmplat. (...) Dacă noi ca Parlament ne făceam datoria și respectam termenele constituționale, astăzi acel proiect ar fi fost lege, promulgată în monitorul oficial, iar cazuri de genul Ion Turnagiu nu ar mai putea să vină în instanță să solicite liberarea condiționată, întrucât judecătorii au și instrumentul prin care să-i oprească, în sensul în care nu poți solicita liberare condiționată pentru crimă. (...) Parlamentul României este obligat să voteze în procedură de urgență acest proiect de lege care în principiu înseamnă interzicerea liberării condiționate pentru criminali, pentru cei care ucid cu sânge rece, pentru cei carde ucid copii, femei însărcinate, pentru cei care au mai omorât, iar odată ieșiți din penitenciare continuă să omoare și să pună în pericol viața oamenilor. 

Am spus încă dubă abrogarea recursului compensatoriu că problema nu este rezolvată. Am spus atunci că încă sunt mulți criminali care zburdă în libertate pe străzi și dacă nu se va face o nouă intervenție legislativă vom avea din nou drame pe străzile României. Din păcate, dacă nu vom face în procedură de urgență această modificare, de a interzice liberarea condiționată pentru criminali, nimeni nu ne poate garanta că mâine, poimâine, cei care au ucis o dată, nu vor mai face și a doua oară. Fac apel către toate partidele politice să dăm dovadă de responsabilitate și să reacționăm de urgență la această situație excepțională pentru că astăzi, dacă vom adopta cât mai rapid acest proiect de lege, nu vom mai fi puși în situația de a vedea drame de acest fel pe străzile României".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.