Dezvăluire inedită: ”În anii ꞌ80, Piedone era șef la Casa de Comenzi a PCR. Miliția l-a prins că a furat și el amenința că se sinucide!” Secretele candidatului din buzunarul lui Dan ”Felix” Voiculescu EXCLUSIV


Dezvăluire inedită: ”În anii ꞌ80, Piedone era șef la Casa de Comenzi a PCR. Miliția l-a prins că a furat și el amenința că se sinucide!” Secretele candidatului din buzunarul lui Dan ”Felix” Voiculescu EXCLUSIV

Dubiosul Cristian Popescu Piedone a anunțat, miercuri, ceea ce era de altfel previzibil: va candida la Primăria Sectorului 5, asta după ce instanța nu i-a permis să facă o figură similară, în 2016, la Sectorul 4, deși același Piedone își anunțase, mințind public, retragerea definitivă din politică, după carnagiul de la Colectiv.

Amintim că fostul primar al Sectorului 4 a fost condamnat, în primă instanță, la 8 ani și 6 luni de închisoare, în timp ce patronii clubului au primit câte 11 ani și 8 luni de închisoare.

Unul dintre contracandidații lui Piedone – l-am numit pe Cătălin Stochiță (foto), care și-a anunțat deja candidatura – dezvăluie, în exclusivitate pentru Podul.ro, o serie de aspecte total necunoscute despre Cristian Popescu, autobotezat ”Piedone”:

”Marian Vanghelie mi-a povestit în repetate rânduri că-l cunoaște pe Piedone de pe vremea lui Ceaușescu. În anii ꞌ80, Cristi Popescu era șef la Casa de Comenzi, care era un fel de magazin cu circuit închis și cu livrare doar pentru ștabii PCR: nomenklaturiști, securiști și activiști. Vanghelie mi-a relatat că Piedone a ciordit foarte mult și că l-a prins Miliția. Disperat, Piedone amenința că se sinucide, că el o termină cu viața, iar Vanghelie susține că a intervenit el, prin niște relații, și că l-a salvat de pușcărie. Probabil că după ce a fost prins la ciordeală a devenit sifon la Miliție sau la Securitate. Tatăl lui Piedone lucra în diplomația comunistă – ăsta-i motivul pentru care ‹Grasuꞌ› nu s-a născut în România”.

Vă prezentăm în integralitate comentariile lui Stochiță: 

”Piedone a fost consilier local PDSR în perioada 1996-2000. Vanghelie l-a adus în partid. Apoi, Cristi Popescu a fugit la APR, pentru că i-au promis că-l pun viceprimar, pe vremea în care primar era Cătălin Chiriță. Ulterior,  Cristi Popescu s-a mutat la Sectorul 6, unde era consilier local și șeful Direcției de Control. I-a jumulit pe toți în Sectorul 6. Avea o emisiune la Prima TV, care era a lui Burci, unde Cristi Popescu poza în justițiar. În realitate, el arunca tarabele în aer în piață și apoi îi chema pe negustori să cotizeze.

La tv se tot prezenta drept ‹Piedone› și până la urmă, fiindcă îl ajuta ca imagine politică, și-a schimbat numele și în buletin, pe cale administrativă.

Marian Vanghelie mi-a povestit în repetate rânduri că-l cunoaște pe Piedone de pe vremea lui Ceaușescu. În anii ꞌ80, Cristi Popescu era șef la Casa de Comenzi, care era un fel de magazin cu circuit închis și cu livrare doar pentru ștabii PCR: nomenklaturiști, securiști și activiști. Vanghelie mi-a relatat că Piedone a ciordit foarte mult și l-a prins Miliția. Disperat, Piedone amenința că se sinucide, că el o termină cu viața, iar Vanghelie susține că a intervenit el, prin niște relații, și că l-a salvat de pușcărie. Probabil că după ce a fost prins la ciordeală a devenit sifon la Miliție sau la Securitate. Tatăl lui Piedone lucra în diplomația comunistă – ăsta-i motivul pentru care ‹Grasul› nu s-a născut în România.

Revenind, după pandalia cu televiziunea, Piedone s-a băgat slugă la Dan Voiculescu, la Antene și în proiectele politice coordonate de Dom Profesor. A câștigat Primăria Sectorului 4 cu ajutorul clanului sportivilor. Acum, când e pe jumătate la pușcărie, Piedone încercă să facă valuri la Sectorul 5 doar fiindcă nu mai e bine primit în Sectorul 4, unde clanul sportivilor îl susține pe PSD-istul Daniel Băluță. De ani de zile, Piedone este certat la cuțite cu Vanghelie. La alegerile locale îi va încurca atât pe Vanghelie cât și pe Daniel Florea, candidatul PSD, fiindcă unul ca Piedone, care are trustul lui Dan Voiculescu în spate, nu va rupe de la PNL-USR, ci chiar de la PSD”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.