Prin așa-zisa lege a ”comemorării” Trianonului, PSD îi face un alt serviciu IMENS lui Viktor Orban, după adoptările ”tacite” din Parlament. Reactivarea putinistului Adrian Năstase. Când spunem Ungaria, noi spunem de fapt Rusia


Prin așa-zisa lege a ”comemorării” Trianonului, PSD îi face un alt serviciu IMENS lui Viktor Orban, după adoptările ”tacite” din Parlament. Reactivarea putinistului Adrian Năstase. Când spunem Ungaria, noi spunem de fapt Rusia

Puțin spus dubioasa lege (inițiată de pesediștii Șerban Nicolae & Titus Corlățean și trecută cu largul concurs al majorității parlamentare a PSD) privind așa-zisa comemorare a Trianonului nu reprezintă doar o prostie istorică – care diminuează valoarea actului de la 1 decembrie 1918, prin care, indiferent de hotărârile tratatului ulterior de la Trianon, românii își hotărâseră soarta –, ci reprezintă și un serviciu imens pe care PSD îl face extremiștilor maghiari, în condițiile în care doar ei mai vorbesc despre aceaste aspecte.

Să fie oare doar o coincidență că PSD se pretează acum la așa ceva?, dând curs unui naționalism-ceaușist scabros care ridică mingea la fileu Budapestei, chiar după ce același partid a fost acuzat în termeni duri de președintele Klaus Iohannis că a bătut palma subteran cu UDMR și extremiștii lui Viktor Orban (Legislativul de la Budapesta este controlat în proporție de 70% de  Jobbik și Fidesz) pentru a trece în mod ”tacit” proiectul așa-zisului Ținut Secuiesc de  Camera Deputaților, fapt fără precedent.

Acum să vedem și cine sunt cei care fac jocurile extremiștilor de la Budapesta – dincolo de patriotardul Titus Corlățean și de total nefrecventabilul Șerban Nicolae (cel care insista cu obrăznicie că, țineți-vă bine, luptătorii anticomuniști din munți ar fi slăbit și periclitat siguranța națională a României!), observăm că principalul vector de imagine al acestei prostii istorice este chiar fostul pușcăriaș de drept comun Adrian Năstase, notoriu pentru propaganda putinistă, anti-SUA și anti-UE pe care o rostogolește în mod uzual.

Adrian Năstase este colaboratorul pe față (și nu de ieri, de azi) a unor sinecuri rusești – să nu uităm că a participat în repetate rânduri la diverse bâlciuri propagandistice la Moscova. Acum pozează în mare patriot, deși prietenii lui de la Kremlin (începând cu ideologul Dughin) își păstrează trupele de ocupație în Basarabia pe care o vor ”federalizată”, iar cea mai frenetică susținătoare a acestei federalizări este chiar Ungaria lui Viktor Orban. Asta ca să nu uităm că, în zona aceasta, atunci când spunem Ungaria, noi spunem de fapt Rusia. Ungaria vrea federalizarea și prăbușirea Basarabiei doar pentru a crea un precedent favorabil autonomiei comunităților maghiare din România, Slovacia și Transcarpatia ucraineană. Mai amintim și că Basarabia reprezintă cea mai importantă problemă de politică externă a României, dar pe ex-premierul Adrian Năstase nu-l veți auzi vorbind despre asta.  

În cea mai recentă analiză a sa, istoricul Marius Oprea avertizează că PSD face un serviciu imens Budapestei, dincolo de faptul că această lege prostească (ce ar putea avea și o agendă subterană, așa cum am arătat mai sus), diminuează absurd și nepermis însemnătatea actului istoric de la 1 decembrie 1918:

”Reiau și spun că Trianonul a fost acum o sută de ani un decont istoric al politicii Ungariei, în cadrul fostului Imperiu. În zilele noastre, Trianonul e doar politică și nostalgie a naționaliștilor maghiari. Și, cum s-a văzut recent în Parlamentul României, politică și prostie a politicienilor români, din majoritatea parlamentară condusă de PSD. Deși Tratatul de la Trianon a consfințit actualul stat maghiar independent, pentru Ungaria această zi este soctită o zi de doliu, comemorarea unei catastrofe. Despre Trianon numai maghiarii mai vorbesc, restul popoarelor defunctului Imperiu lăsându-l în uitare.

În aceste condiții, legea adoptată acum trei zile în Parlamentul României prin care este comemorat Tratatul de la Trianon (după un proiect inițiat anul trecut de senatorii Șerban Nicolae și Titus Corlățean) e o anomalie. E doar un act ipocrit, de sfidare a învinsului. E și un act politic de o prostie istorică. E ca și cum ai face un sediu de partid în Sala Unirii de la Alba Iulia. Majoritatea din Parlament dominată de PSD a diminuat direct prin această lege valoarea actului istoric de la 1 decembrie 1918, prin care, indiferent de hotărârile tratatului ulterior de la Trianon, românii își hotărâseră soarta.

În mod paradoxal, inițiatorii și susținătorii acestei legi au făcut un serviciu imens naționaliștilor maghiari – numai Ungaria mai comemorează acest tratat, între toate statele fostului imperiu al lui Franz Jozef”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.