Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall a vorbit într-un interviu acordar jurnalistei Carmen Dumitrescu pentru Presshub, despre obsesia Liei Savonea, pe vremea când era președintă a CSM, de a o cocoța pe Adina Florea în fruntea Secției Speciale. Concret, Savonea încerca să programeze ședințele CSM în același timp cu cele ale Guvernului, pentru ca Ana Birchall să nu poată ajunge la instituția prim menționată pentru a-și exercita votul împotriva Adinei Florea. Amintim că, în ciuda eforturilor disperate ale Liei Savonea, Adina Florea nu a mai reușit să ajungă în funcția de șefă a SS, deși a fost repetat votul de nici mai mult, nici mai puțin de 7 ori.
MAI MULTE DETALII: VIDEO Birchall: "Savonea mă urmărea!" Cât de disperată era fosta președintă a CSM să o valideze pe Florea la șefia SS
Deranjată de nota realistă în care Podul.ro și alte publicații au preluat dezvăluirile Anei Birchall despre jocurile subterane făcute de Savonea cu scopul de a-și îndeplini misiunea venită din partea grupului infracțional organizat PSD de a pune în vârful unei instituții de represiune asupra magistraților corecți din sistem un așa-zis magistrat ce poartă numele de Adina Florea, încercându-se astfel oprirea luptei anticorupție, Secţia pentru judecători a CSM a lansat astăzi un comunicat în care, cu mult tupeu, se oferă indicații presei despre cum să abordeze subiectul. Dacă CSM începe să dea lecții presei poate ar trebui să lanseze și un comunicat despre conexiunile Adinei Florea, prin tatăl său, cu grupul infracțional de la Constanța din jurul pușcăriașilor Nicușor Constantinescu și Radu Mazăre.
Imaginea Consiliului Superior al Magistraturii nu e afectată de presă, ci de susținerea, în cazul de față, pentru șefia SS, a unui magistrat care, de altfel, este recunoscut pentru afirmația "Nu am fost niciodată un procuror independent".
Comunicatul CSM: "Faţă de articolele apărute în mass-media în cursul zilei de 3.06.2020, în cuprinsul cărora a fost folosit, la adresa unui membru judecător al Consiliului Superior al Magistraturii, un limbaj situat dincolo de orice limită admisibilă a libertăţii de exprimare şi în afara oricărei critici obiective, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, în majoritate, condamnă cu fermitate derapajele de limbaj în transmiterea mesajului public.
Prin construcţiile lingvistice cu accente injurioase folosite în cuprinsul articolelor de presă menţionate şi prin semnificaţia dată de contextul în care au fost făcute afirmaţiile respective, a fost afectată imaginea, demnitatea şi reputaţia profesională a unui judecător membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, preşedinte la acea dată a acestui for, şi, astfel, a fost discreditată imaginea Consiliului Superior al Magistraturii.
Secția pentru judecători reaminteşte că mass-media trebuie să dea dovadă de bună credinţă în îndeplinirea dezideratului informării publice, tocmai în scopul asigurării unei prezentări corecte şi obiective a realităţii şi face din nou apel la decenţă în exprimarea discursului public".