Azi, stânga îl cenzurează pe Trump. Mâine, vor pune pumnu-n gură oricărui român dornic de libertate!


Azi, stânga îl cenzurează pe Trump. Mâine, vor pune pumnu-n gură oricărui român dornic de libertate!

Mă întristează faptul că, manipulați de presa de stânga din Statele Unite, românii nu înțeleg implicațiile pe care le are cenzura pe care Twitter a declanșat-o împotriva președintelui Trump.

Ce se întâmplă, de fapt? Un tânăr cetățean care lucrează la Twitter, cu opinii politice foarte ferme – i-a denumit “naziști“ pe angajații Casei Albe și i-a insultat brutal pe republicani (sursa: New York Post) – decide dacă un mesaj al președintelui SUA este sau nu adevărat și dacă “incită“ sau nu la violență. Și, în funcție de decizia acestui neo-revoluționar, mesajul este șters.

Românii, care au trăit 45 de ani sub cizma ocupației staliniste, ar trebui să fie primii care să realizeze că acesta este un act de cenzură. Ce pățește azi Trump, va păți mâine orice alt cetățean care dorește să se exprime liber.

Twitter are deja o tradiție a obedienței față de regimuri autoritare. În Rusia, în 2014, a blocat conturile unor dizidenți pro-ucraineni (potrivit relatării din Izvestia) și al unui hacker care furniza documente despre Kremlin. Tot în 2014, a cedat presiunilor lui Erdogan, liderul autoritar al Turciei, și a blocat conturile unor critici care expuneau corupția acestui regim (sursa: Frankfurter Allgemeine Zeitung). Propaganda Chinei comuniste s-a lăfăit nestingherită pe Twitter până acum câteva zile când, pe fondul conflictului cu Trump, a decis să-i aplice un tratament relativ asemănător. Pe de altă parte, Twitter este interzis în China comunistă.

Ce face acum președintele SUA este să încerce să impună deținătorilor platformelor de tip Facebook sau Twitter să se abțină în a decide ce este “adevărul“, să fie neutre față de conținutul distribuit de utilizatorii rețelelor. Dar, previzibil, presa de stânga susține că Trump este cel care cenzurează...Însă, din 2017 până acum, aceeași presă care-l atacă acum pe Trump a tot scris că Twitter a devenit “un paradis al cenzurii“ (sursa: Business Insider) și blochează conturile unor oameni decenți, printr-un proces kafkian cu reguli de nimeni știute și fără a-i da posibilitatea celui judecat să se apere. De aceste “reguli“ s-au folosit trolii regimurilor totalitare, care au sesizat Twitter cu sute de plângeri împotriva unor conturi care deranjau, iar această platformă, acționând orbește, le-a blocat.

Ce se întâmplă acum în SUA nu este doar despre președintele Trump și despre Twitter. Este despre o stângă dezlănțuită: cenzură, dispreț pentru libertatea de expresie și violență extremă. Ce nu înțeleg cei care întrețin aceste mișcări violente și cenzura este că americanii nu vor tolera ca niște comuniști, indiferent cu își zic ei acum, să pună mâna pe țara lor. Americanii vor să se întoarcă la muncă, să iasă din criza generată de pandemie, nu să-și vadă micile afaceri distruse de niște bandiți care susțin că se bat pentru “dreptate“, dreptate pe care doar ei o știu. Nu am emoții în legătură cu finalul confruntării dintre președintele Trump și “democratul“ Joe Biden.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.