Prințul criminal Mohammed bin Salman încearcă să preia Newcastle United și rămâne un răsfățat al liderilor celor mai importante state. Deși CIA a demonstrat că e implicat în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi


Prințul criminal Mohammed bin Salman încearcă să preia Newcastle United și rămâne un răsfățat al liderilor celor mai importante state. Deși CIA a demonstrat că e implicat în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi

Politologul, scriitorul și profesorul Dan Pavel comentează, pe Facebook, recenta tentativă a prințului criminal și moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, de preluare a echipei de fotbal Newcastle United, în condițiile în care acest personaj sângeros a fost implicat până peste cap, potrivit dovezilor clare prezentate de CIA, și în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi la Istanbul.

CITEȘTE și Un prinț arab printre marii criminali ai secolului 21. Pe urmele lui Mao, Stalin, Hitler sau Saddam

”Acest individ este acceptat de către liderii celor mai importante state și mai are un singur obstacol pînă să ajungă rege: moartea propriului tata”, punctează politologul.

Vă prezentăm comentariul lui Dan Pavel:

”Arabia Saudită își continuă achizițiile internaționale din fonduri de investiții fabuloase. Ultima încercare este de a prelua echipa Newcastle United din Premier League (mă interesează nu doar pentru că sunt fan Premier League, iar Newcastle este printre ehipele excepționale, dar și din alte motive).

Dar World Trade Organization se opune, în urma dezvăluirilor făcute de The Guardian: unul dintre canalele care dau acces ilegal la meciurile de fotbal și la altele este saudit. Or, cele mai mari venituri ale Premier League vin din drepturile de transmitere ale meciurilor, care au ajuns la £5 billion ($6.15 billion) pentru ultimele trei sezoane.

Un semnal decisiv al depășirii perioadei de criză medicală și economică (pe plan mondial) ar fi reînceperea meciurilor din Premier League. Toate celelalte campionate de fotbal la un loc nu se compară cu Premier League, este nu doar părerea mea, dar și încasările din drepturile de televizare pe plan mondial o confirmă. Premier League poate să concureze doar cu NBA în materie de brand planetar.

Saudi Arabia’s Public Investment Fund este administrat de prințul moștenitor Mohammed bin Salman, cel implicat în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi la Istanbul. Deși CIA a prezentat dovezi clare în U.S. Congress despre implicarea sa, acest individ este acceptat de către liderii celor mai importante state și mai are un singur obstacol pînă să ajungă rege: moartea propriului tata”, scrie Dan Pavel.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.