Baronul de Vrancea, Marian Oprișan, lovește din nou! De data aceasta în presă. Deranjat teribil de dezvăluirile făcute de postul de televiziune Realitatea în cadrul emisiunii Tu Decizi, acesta a anunțat astăzi că acționează în instanță postul de televiziune.
Emisiunea, intitulată "Cum s-a cățărat în vârf baronul" Portofel", Marian Oprișan", a fost documentată de jurnalistul Sebastian Oancea, cunoscut pentru lupta acerbă pe care o duce cu baronul local de ani întregi.
Oprișan a anunțat astfel cu puțin timp în urmă pe Facebook că va merge în instanță pentru a-și apăra imaginea, dar și că a sesizat CNA-ul cu privire la cele întâmplate în cadrul emisiunii incriminate. De fapt, Oprișan pare foarte supărat că jurnaliștii Realitatea au făcut efortul de a-i pune, din nou, o oglindă în față și, pe bună dreptate, acesta nu poate suporta peisajul.
"Prieteni, având în vedere prezentarea unor informații cu vădit caracter denigrator în cadrul emisiunii ”100% TU DECIZI”, difuzată în data de 25 mai 2020, vreau să aduc la cunoștința opiniei publice faptul că dau în judecată postul de televiziune REALITATEA PLUS și pe realizatorii emisiunii pentru calomnie, dar și pentru gravele prejudicii de imagine pe care această emisiune mi le-a adus!
Doresc să informez că am formulat și o sesizare către Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) privind grava încălcare a Legii audiovizualului de către postul de televiziune REALITATEA PLUS.
Emisiunea în cauză este o emisiune electorală 100%, iar eu am fost atacat fără nici un fel de fundament real, doar pentru că sunt membru PSD.
În plângerea formulată am arătat faptul că emisiunea nu a asigurat o informare obiectivă și corectă, astfel încât publicul să-şi formeze propria opinie cu privire la veridicitatea informaţiilor transmise.
Practic, în baza unor minciuni s-a urmărit doar jignirea mea, aducându-mi-se un grav prejudiciu de imagine.
Au fost, de exemplu, furnizate informații despre o presupusă activitate infracțională a mea, dar eu nu am cazier, nu sunt condamnat penal și nici nu sunt inculpat în vreun dosar penal!
Prin această abordare, este evident faptul că emisiunea a fost realizată cu rea-credinţă, fiind încălcate toate normele de bun simț sau cele din Codul audiovizualului.
Mai mult, fiind preluate doar informații din articolele denigratoare și mincinoase din presa locală aservită PNL,emisiunea reprezintă un instrument de batjocorire a carierei mele politice, cu o țintă clară: denigrarea mea, din perspectiva unei eventuale candidaturi la alegerile locale, care ar urma să se desfășoare în acest an.
Pe această cale solicit CNA să analizeze aspectele sesizate și sa aplice sanctiunile prevazute de lege, întrucât nicio televiziune nu este mai presus de lege și nu își poate exercita activitatea într-un mod excesiv și nerezonabil!", a scris Oprișan pe Facebook.
Jurnalistul Sebastian Oancea, autorul materialului prezentat în emisiunea respectivă, este cunoscut pentru anii întregi în care s-a luptat cu șeful PSD local și nu e la prima confruntare în instanță cu acesta. Oancea spune că, prin aceste gesturi, Oprișan își arată astfel, adevărata valoare.
"Oprișan dă în judecată Realitatea Plus pentru emisiunea "Sută la sută tu decizi". S-a supărat Portofel că i s-a arătat adevărata "valuare", susține Sebastian Oancea.
De altfel, menționăm că baronul Marian Oprișan a pierdut până în prezent patru procese în fața jurnalistului Sebastian Oancea. (mai multe detalii AICI)
Iată dezvăluirile gazetarului Sebastian Oancea, prezentate de jurnalistul Laurențiu Botin în emisiune:
"Marian Oprișan este unul dintre cei mai longevivi și faimoși baroni din România, iar istoricul lui e demn de un serial gen "Tânăr și neliniștit", așa cum a fost și tânărul Oprișan, neliniștit. Imediat după Revoluție Oprișan s-a înscris în FSN, devenind rapid președinte al organizației județene, din tânărul pe care-l trimiteau boșii FSN după țigări și cafea.
Junele "Portofel" sau "Șuțu", așa cum îl poreclise anturajul său interlop de dinainte de 1989, când, cum povestesc greii lumii underground din orașul de pe Milcov, obișnuia să fure portofele, biciclete, motorete sau poșete. Poșetele erau pur și simplu smulse de pe umerii doamnelor care călătoreau cu trenul Mărășești-Focșani, aruncate pe geam și culese pe traseu.
Tot înainte de Revoluție, fostul manechin de la întreprinderea de textile, Confecția Focșani, Marian Oprișan, a cochetat și cu fosta Securitate, fiind racolat cu nume de cod "Renato". CNSAS, însă, i-a dat adeverință potrivit căreia nu a făcut poliție politică. Ofițerul de Securitate Doru Lungu relatează, însă, într-un interviu cum turna Oprișan cu greșeli gramaticale, uneori fără a fi remunerat, primind câte un pulover sau alte articole de vestimentație la care tânărul manechin ținea foarte mult.
Oprișan a învățat repede că în politică nu ai nevoie de principii. Îți trebuie doar sânge rece și mână forte. Încet, încet și-a executat toți mentorii cărora le-a cărat servieta diplomat. Odată ajuns în vârf, Oprișan a început să conducă Vrancea cu mână de fier. Șefi de Poliție, de Armată, de SRI și de alte instituții publice trebuiau să vină la pupat inelul dacă voiau să își mențină funcțiile. Sub atenta oblăduire a baronului de Vrancea, județul a fost aproape de colaps economic. Nu mai puțin de 20 de mari unități industriale au dispărut sau au fost devalizate sub conducerea șefului CJ Vrancea. Oprișan a condus județul cu talpa pe gâtul patronilor. Până în anul 2004 fiecare patron primea contracte de sponsorizare pentru PSD, în alb, iar dacă nu semna era sugrumat cu controale asmuțite asupra firmei sale. Nu același același lucru s-a întâmplat cu firma Teldrum, aflată în centrul dezvăluirilor jurnaliștilor, care suspectează legături apropiate dintre această societate și șeful PSD, Liviu Dragnea.
Ei bine, Teldrum a derulat afaceri în județul Vrancea pe bani mulți. Astfel, în 2011, Teldrum a participat în calitate de antreprenor la proiectul privind reabilitarea și modernizarea sistemelor de apă în județul Vrancea, un proiect cu foduri europene în valoare de 100 de milioane de euro, iar banii au curs gârlă și în buzunarele lui Oprișan din plin. Marian Oprișan este unul dintre cei mai bogați baroni ai României, dar doar o mică parte din averea lui se regăsește în declarațiile de avere publicate oficial. Oprișan deține o fortăreață la kilometrul 25 din comuna Bolotești, pe DN Focșani-Ojdula. Fortăreața e trecută pe numele mamei sale, Lucia Gherarde, o umilă pensionară de la fosta Confecția Focșani, racolată și ea de fosta Securitate, înainte de 1989, pe când era portarul fabricii. De mai bine de 20 de ani niciun procuror vrâncean nu a fost interesat de activitatea Consiliului Județean, deși presa locală din Vrancea a scris tomuri cu matrapazlâcurile din interiorul instituției conduse de baron. Ei bine, șmecheriile acestea sunt de domeniul unui manual de furat din România".
Urmăriți video cu emisiunea: