Cum își instalează ministrul Nelu Tătaru amicii și rudele în funcții bănoase


Cum își instalează ministrul Nelu Tătaru amicii și rudele în funcții bănoase

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, i-a numit, printr-un ordin, în funcții cheie la Antibiotice Iași, companie la care statul deține pachetul majoritar de acțiuni (53%), pe vasluienii Mihaela Vlada, director al DSP Vaslui, și pe controversatul Lucian Timofticiuc, patronul publicației Vremea Nouă (cu sediul la Vaslui) și fost consilier al lui Victor Costache, primul ministru al Sănătății după ce liberalii au ajuns la guvernare, demisionat în plină criză din sistemul sanitar afectat de noul coronavirus.

Mihaela Vlada, care este, potrivit siteului ziaruldevaslui.ro, verișoara ministrului Tătaru, a fost numită în AGA de la Antibiotice Iași, iar Timofticiuc a fost desemnat administrator provizoriu pentru o perioadă de patru luni în locul fostului secretar de stat Cristian Grasu.

Potrivit Libertatea, Timofticiuc, patronul ziarului Vremea Nouă din Vaslui, a fost cercetat în 2005 de procurorii PNA, actualul DNA, în calitate de director de marketing  al fostului cotidian ”Ziua de Iași” de amenințări și șantaj pentru obținerea de contracte de publicitate de la mai mulți oameni de afaceri din Iași. El ar fi fost cercetat penal și s-a ales cu o amendă, mai scria Libertatea în decembrie 2019, când Timofticiuc devenea consilierul lui Costache. Patronul de la Vremea Nouă a trimis însă un drept la replică explicând că a fost scos de procurori de sub urmărire penală pentru că a fost confundat cu o altă persoană. În județ, el este oricum perceput ca un foarte bun prieten al liberalilor pe care îi susține și prin articole de presă favorabile (sau îndreptate împotriva adversarilor PNL) în publicația pe care o patronează.

Nelu Tătaru, care a devenit ministru al Sănătății în luna martie, în urma demisiei neașteptate a lui Victor Costache, este liderul organizației PNL Vaslui. După degringolada produsă în mandatul lui Costache, în care s-au întâmplat infectările de la Gerota și Suceava, Tătaru are meritul de a fi luat o serie de decizii corecte care au ajutat sistemul sanitar să facă față cu bine numărului mare de cazuri de COVID-19.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.