VIDEO Dragnea, în perfuzii. Ludovic Orban anunță că îi ia infractorului Insula Belina și o transferă către Apele Române


VIDEO Dragnea, în perfuzii. Ludovic Orban anunță că îi ia infractorului Insula Belina și o transferă către Apele Române

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că Insula Belina și Brațul Pavel vor trece de la Consiliul Județean Teleorman, controlat de apropiații pușcăriașului Liviu Dragnea, la Apele Române. Totodată, Orban a precizat că transferul către Apele Române se va face fără contractele semnate de CJ Teleorman, ale căror beneficiar este Teldrum, companie aflată în sfera de influență a infractorului Dragnea, care figurează în cadrul unei anchete DNA de fraudare de fonduri europene, într-un cuantum de peste 20 de milioane de euro. 

Ludovic Orban: "Oh, Belina. Am o veste bună să vă dau. După o lungă perioadă în care Insula Belina şi Braţul Pavel au rătăcit prin mâinile prietenilor din Teleorman ai PSD-ului şi ai lui Dragnea, astăzi Insula Belina va reveni în administrarea statului. Se va semna procesul verbal de preluare de către Apele Române a insulei Belina şi a Braţului Pavel. Preluarea, de aia a apărut o întârziere faţă de planul pe care l-am avut, se va face fără contractele semnate de CJ Teleorman. Beneficiarul, ştiţi foarte bine, Tel Drum.

Preluarea va fi curată. După aceea trebuie văzut tot ce s-a construit ilegal în insula Belina şi trebuie dispuse toate măsurile necesare. Aici, Ministerul Mediului trebuie să vină cu o hotărâre de Guvern prin care să reglementăm toate aspectele legate de modul de administrare a Insulei Belina şi braţului Pavel.

Să încheiem acest episod trist prin care baroni roşii au încercat să transforme în moşie proprie proprietăţi ale statului român".

Vedeți video de la 6:50: 


Insula Belina și Brațul Pavel fuseseră transferate în 2013 printr-o Hotărâre de Guvern Consiliului Județean Teleorman. Aceste proprietăți au ajuns ulterior la Tel Drum și au fost utilizate de familia Dragnea pentru partide de pescuit și relaxare. În acest dosar, DNA i-a trimis în judecată în iunie 2018 pe fostul secretar de stat Sevil Shhaideh și pe fostul președinte al CJ Teleorman, Adrian Gâdea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.