Goțiu: "Poate v-a scăpat, ieri, momentul. Lui Ciolacu i-a căzut fața, a bâiguit ceva! Un coleg solicitase punerea pe ordinea de zi a legii de tăiere a pensiilor speciale ale parlamentarilor."


Goțiu: "Poate v-a scăpat, ieri, momentul. Lui Ciolacu i-a căzut fața, a bâiguit ceva! Un coleg solicitase punerea pe ordinea de zi a legii de tăiere a pensiilor speciale ale parlamentarilor."

Senatorul USR Mihai Goțiu a relatat despre scena de ieri din Parlament, atunci când președintelui PSD, Marcel Ciolacu, i-a picat fața în momentul în care l-a auzit pe deputatul USR Cristian Seidler că solicită introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de lege care viza eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari

MAI MULTE DETALII: VIDEO Ciolacu a făcut atac de panică când i s-a cerut să dea curs eliminării pensiilor speciale pentru parlamentari. Reacția deputatului USR

Pentru a nu da curs cererii deputatului USR, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a invocat că nu poate face acest lucru întrucât proiectul de lege nu a primit încă raport. În acest context, Goțiu a subliniat că ceea ce pretinde Ciolacu reprezintă, de fapt, un pretext pentru a nu tăia din privilegiile alocate parlamentarilor, întrucât "regulamentul celor două camere specifică, însă, că în cazul nedepunerii raportului la o lege, în termen, plenul reunit poate să dezbată și să voteze legea respectivă", iar ieri s-a desfășurat o ședință de plen reunit a Camerei Deputaților și a Senatului

Goțiu, pe Facebook: "REACȚIA LUI CIOLACU, când USR a solicitat, în Parlament, eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

Poate v-a scăpat, ieri, momentul - că atenția a fost pe adoptarea HG-ului cu starea de alertă - în care, colegul meu Cristian Seidler, a solicitat punerea pe ordinea de zi a plenului reunit a legii USR de tăiere a pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Lui Marcel Ciolacu i-a căzut fața (la propriu). A bâiguit ceva și a chemat liderii de grup la consultări. După pauza, ”de consultare”, a refuzat propunerea, pe motiv că legea n-ar fi primit raport. Doar că, de mai bine de doi ani și jumătate, legea nu a primit raport tocmai pentru că majoritatea parlamentară a refuzat, în mod abuziv, să facă acest lucru.

Regulamentul celor două camere specifică, însă, că în cazul nedepunerii raportului la o lege, în termen, plenul reunit poate să dezbată și să voteze legea respectivă.

Dar, no, orice pretext e bun pentru conservarea unor privilegii. Că solidaritatea e bună pentru unii doar atunci când e vorba de bugetul public și banii altora. Când e vorba de confortul propriu, mucles.

Ca să știm cum stau lucrurile când îi auziți pe unii și pe alții dintre politicienii zilei vorbinde solidaritate".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.