Sinecura PSD-istă, inutilă și milițienească CNCD face pe față jocurile Ungariei și ale Rusiei: relativizarea problemelor esențiale de siguranță națională și politică externă


Sinecura PSD-istă, inutilă și milițienească CNCD face pe față jocurile Ungariei și ale Rusiei: relativizarea problemelor esențiale de siguranță națională și politică externă

Sinecura PSD-istă și milițienească intitulată Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) i-a făcut să juiseze până la salivă pe propagandiștii putiniști de la Sputnik.md, după ce s-a băgat aiurea în seamă, de data asta cu cizmele, într-o problemă de securitate națională și de politică externă pe care a tratat-o cu indolență, superficialitate și așa-zisă corectitudine politică.

Acuzațiile președintelui Klaus Iohannis privind cârdășia PSD-UDMR via Viktor Orban (cât și limbajul aferent, absolut deloc problematic, ci elocvent pentru gravitatea situației) sunt episoade ale amplelor tensiuni dintre Budapesta și București, cauzate în mod sfidător de tratamentul puțin spus obraznic la care a fost supus ambasadorul României la Budapesta.

Scandalul diplomatic a dat în clocot după ce, în paralel cu tratamentele alocate ambasadorului nostru, PSD și UDMR s-au înțeles subteran și au trecut ”tacit” proiectul autonomiei așa-zisului Ținut Secuiesc de Camera Deputaților – de notat că UDMR a depus la Parlament, de-a lungul timpului, numeroase astfel de rușini legislative, însă este fără precedent ca o astfel de lege profund anti-românească să fie adoptată de o cameră a Parlamentului României. Chiar dacă avea să fie respinsă ulterior, semnalul diplomatic a fost dat. Și nu a fost vorba numai despre o singură inițiativă.

Toate aceste provocări și acțiuni ale Ungariei (oare cât de implicate sunt serviciile de la Budapesta în ”afacerea” asta?) fac parte din planul lui Viktor Orban privind centenarul Trianonului. România și-a sărbătorit Centenarul cu mici și bere. Ei bine, Budapesta nu va face la fel. Fiți convinși că provocările vor continua.

Un lucru să fie cât se poate de clar: în zona asta, când spunem Ungaria, noi spunem de fapt Rusia. Să nu uităm nici măcar o clipă că Ungaria este principala susținătoare a federalizării Republicii Moldova, or federalizarea este așa-zisa soluție rusească privind capturarea totală și prăbușirea Basarabiei. Și asta doar pentru a crea un precedent favorabil autonomiei comunităților maghiare din România, Slovacia și Transcarpatia ucraineană. Mai amintim să că Basarabia reprezintă cea mai importantă problemă de politică externă a României. 

Acestea fiind spuse, se impun o serie de întrebări cât se poate de legitime: oare de ce se bagă CNCD aiurea-n tramvai să-l acuze pe Klaus Iohannis, cu o celeritate uluitoare, în ceea ce privește ”corectitudinea politică” a limbajului absolut neproblematic și neimputabil al președintelui, mai ales că, în subsidiar, aveam de-a face și cu un mesaj diplomatic adresat  administrației de la Budapesta? De ce relativizează și discreditează CNCD poziția principalului responsabil al politicii externe românești?

Nu în ultimul rând, mai avem o nedumerire: oare cetățenii romani de aici sau din Ungaria au posibilitatea de a se adresa vreunei “instituții” de stat de la Budapesta, unde să depună plângeri “corecte politic” împotriva lui Viktor Orban și unde sa aibă câștig de cauză cu viteza luminii? Vă puteți măcar imagina asta?

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.