Infractorii jubilează. PSD, la fel ca pe vremea lui Dragnea, aproape de a implementa o OUG 13 pentru amnistierea evazioniștilor


Infractorii jubilează. PSD, la fel ca pe vremea lui Dragnea, aproape de a implementa o OUG 13 pentru amnistierea evazioniștilor

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a atras atenția marți, 19 mai, că PSD a dat din nou undă verde în Comisia Juridică a Camerei Deputaților unui proiect de lege inițiat de deputatul "mitralieră" Cătălin Rădulescu, care reprezintă un fel de OUG 13 pentru amnistierea evazioniștilor, urmând să se acorde votul final în plen: "proiectul propune ca pentru faptele de evaziune până într-un anumit cuantum (50.000 euro) să se aplice amendă sau (100.000 euro) pentru a înceta procesul penal dacă este plătit prejudiciul plus 20%, din totalul acestuia, până la primul termen de judecată".

CITIȚI ȘI: Florin Roman semnalează o victorie a mafiei PSD în Parlament: "Liber la furat!" Ce proiect de lege a trecut de Comisia Juridică din Camera Deputaților

În acest context, Roman a precizat că PNL va apela la toate pârghiile constituționale pentru ca o asemenea lege să nu între niciodată în vigoare.

Roman, pe Facebook: "PSD a dat unda verde amnistierii evazioniștilor!

In timp ce guvernul liberal e in plină lupta cu pandemia de COVID, PSD și aliații de conjunctura au dat un nou raport favorabil in Comisia juridică, cea de raport, pentru controversatul proiect de lege privind aministierea evazioniștilor.

Proiectul, care merge acum la votul final, propune ca pentru faptele de evaziune până intr-un anumit cuantum (50.000 euro) sa se aplice amendă sau (100.000 euro) pentru a înceta procesul penal dacă este plătit prejudiciul plus 20%, din totalul acestuia, pana la primul termen de judecată.

Mai pe românește spus, hoțul neprins e negustor cinstit, iar dacă ești prins ca faci evaziune fiscală, nu mai săvârșești nici o fapta penală, atât timp cât dai înapoi statului, ceea ce trebuia sa achiți. Proiectul PSD a fost declarat neconstitutional de CCR, însă el a fost readus in parlament, la vot final, cu doar câteva modificări neesențiale.

In cazul in care acest proiect de lege al PSD, un fel de Ordonanța 13 pentru amnistierea evazioniștilor va trece pe Camera Deputatilor, PNL va apela la toate pârghiile constituționale pentru ca o asemenea lege sa nu între niciodată in vigoare. PSD condus de Liviu Dragnea este același in parlament, chiar dacă între timp este condus interimar de un alt presedinte. Iar scăparea celor certați cu legea, rămâne principala preocupare a celor de la PSD, chiar in vremuri dificile, in care guvernul duce o grea bătălie, împotriva pandemiei de COVID".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.