PSD, dinamitat de o dezvăluire: Ciolacu și Romașcanu, parteneri de bișniță. Tatăl unuia dintre cei doi pesediști a fost un procuror comunist cu mâinile pătate de sânge la Revoluție


PSD, dinamitat de o dezvăluire: Ciolacu și Romașcanu, parteneri de bișniță. Tatăl unuia dintre cei doi pesediști a fost un procuror comunist cu mâinile pătate de sânge la Revoluție

Deputatul PMP Robert Turcescu a precizat într-o postare pe Facebook că zilele lui Marcel Ciolacu în fruntea PSD sunt numărate, motiv pentru care purtătorul de cuvânt al pesediștilor, Lucian Romașcanu, este din ce în ce mai nervos, cei doi fiind prieteni și, de altfel, parteneri în tinerețe de bișniță cu blugi turcești. Totodată, deputatul a atras atenția că tatăl unuia dintre cei doi pesediști a fost procuror comunist.

Turcescu, pe Facebook: "Zilele lui Ciolacu in fruntea PSD sint numarate. De aici si nervozitatea lui Lucică-minte-mică Romascanu, inca purtator de cuvint al partidului. Romascanu a fost coleg de liceu cu Ciolacu si partener de bișnița cu blugi turcesti, pe care-i vindeau amindoi pe platoul Dacia din Buzau. Ca sa oficializeze cumetria, Ciolacu i-a botezat un copil lui Romascanu si a devenit Nașu'.

Si acum, intrebare: care din cei doi e fiul unui procuror comunist care a bagat in puscarie zeci de buzoieni inainte de 1989, pentru "vina" de a nu fi respectat moravurile societatii socialiste multilateral dezvoltate?".

Concret, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, este fiul unui procuror comunist care a bagat în pușcărie zeci de buzoieni înainte de 1989, cetățeni care au ales să se opună împotriva regimului criminal comunistoid, a subliniat Turcescu. 

De altfel, referitor la tatăl pesedistului Lucian Romașcanu aflăm din publicația Adevărul despre acuzațiile maiorului Radu Aurelian. Radu Aurelian, din postura de cadru militar, era șeful dispozitivului de civili aflat după 22 decembrie 1989 la Palatul Comunal din Buzău, de unde l-au alungat pe prim-secretarul Simion Cotoi. Unul dintre cele mai şocante momente ale acelor zile s-a consumat în noaptea de 23 spre 24 decembrie, în incinta Palatului Comunal. Gheorghe Olteanu, căpitan în Gărzile Patriotice, a împuşcat mortal patru oameni care dormeau pe o canapea. După câteva ore, a mai omorât încă un civil nevinovat. Cu toate că a comis cele patru crime, Gheorghe Olteanu nu a fost dezarmat, urmând ca după mai multe ore să înceapă să tragă din nou către cei aflați la Palatul Comunal, spunând că sunt teroriști, deși era vorba despre un grup de oameni neînarmați și pașnici. A fost ucis pe loc Anton Baltac (25 de ani) şi a fost rănit Constantin Ionel Lupaşcu (25 de ani). Un container din fier masiv, în spatele căruia s-au ascuns ceilalţi oameni, a reuşit să mai reducă din proporţiile măcelului provocat de Gheorghe Olteanu în decurs de numai câteva ore.

Întrebat de ce nu l-a scos pe Olteanu din dispozitiv din moment ce omorâse patru oameni, pentru a fi evitată următoarea crimă, Radu Aurelian (comandantul dizpozitivului de la Palatul Comunal) aruncă vina pe Procuratură: "Eu am vrut să acţionez legal şi am chemat Procuratura. Procurorul Romaşcanu, care a murit între timp, nu mi-a zis să-i pun cătuşele lui Olteanu sau să-l iau de-acolo. Dacă n-a zis procurorul, eu ce să fac?". Astfel, putem trage concluzia că tatăl pesedistului Romașcanu este responsabil indirect de a cincea crimă produsă la Palatul Comunal din Buzău

Despre felul în care procurorul Romaşcanu a înţeles să demareze ancheta povesteşte Dumitru Drăghici, aflat printre oamenii din hol care au fost reţinuţi pentru audieri după primele rafale trase de Olteanu: "Ne-au băgat într-o cameră la anchetă şi ne întreba procurorul Romaşcanu: «Ce aţi căutat, golanilor? Voi sunteţi terorişti!». Era şi un profesor, Manolescu, pe care îl cunoştea. Zice: «Cum, domnule, dumneata cu golanii ăştia?»". (citiți AICI mai multe detalii) 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.