Delir total! Un consilier local al Primăriei din Ploiești a distribuit fake news-ul grosolan cu Bill Gates


Delir total! Un consilier local al Primăriei din Ploiești a distribuit fake news-ul grosolan cu Bill Gates

Marți seară a fost rostogolit pe rețelele sociale un fake news grosolan prin care li se transmitea cititorilor că Bill Gates a fost arestat de FBI pentru terorism biologic. Deși unii s-ar aștepta ca cei pe care i-am ales să ne reprezinte în administrația locală / centrală să aibă capacitatea de a discerne între fake news și știre reală, Mihai Polițeanu, membru USR Prahova, a făcut cunoscut un consilier local PNL al Primăriei Ploiești, George Popa, care a distribuit respectiva știre falsă pe Facebook.

Polițeanu, pe Facebook: "Postare de consilier local PNL în Ploiești. Ar fi putut la fel de bine să fie PSD. Sau ALDE. Omul acesta (și alții ca el):

1. Influențează direct viața celor peste 200.000 de ploieșteni;

2. E complet analfabet funcțional. Nu poate face diferența între o știre grosolan falsă și una măcar aparent credibilă, deși știe alfabetul;

3. Gândește exact ca orice pesedist conspiraționist.

P.S. După ce am publicat printscreen-ul, gogomanul și-a șters postarea. Îi rămân postările cu realizările primarului PNL din Ploiești, care sunt la același nivel de adevăr".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.