Președintele COPAC, semnal de alarmă: De 2-3 luni, în România nu mai există pacienți, decât cu COVID-19! Au murit pacienți în UPU pentru că a durat mult testarea COVID-19!


Președintele COPAC, semnal de alarmă: De 2-3 luni, în România nu mai există pacienți, decât cu COVID-19! Au murit pacienți în UPU pentru că a durat mult testarea COVID-19!

Jurnalista Carmen Dumitrescu semnala încă din luna martie că pe fondul pandemiei COVID-19, pacienții care suferă de alte afecțiuni grave se confruntă cu situații extrem de dificile: "Oameni bătrâni și foarte bolnavi sunt trimiși acasă pe cont propriu, pentru că noul virus a secătuit resursele sistemului medical autohton. În mediul online, tot mai multă lume își striga disperarea cu privire la acest fenomen". (mai multe detalii AICI)

Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, Radu Gănescu, a semnalat la rândul său, într-un interviu acordat luni, 11 mai, pentru Hotnews, că numărul de bolnavi cronici va începe să crească, iar cheltuielile pe care le va avea de suportat statul român vor fi considerabile. Totodată, Gănescu a atras atenția că au decedat pacienți la urgențe întrucât au fost testați mai întâi pentru COVID-19, deși suferiseră un accident vascular / infarct miocardic. 

"Avem o pacientă despre care știm cu toții, a apărut în toată presa, că a căzut, pe stradă, și-a fracturat coloana și a murit acasă. Pentru că de la UPU au trimis-o acasă", a mai precizat președintele COPAC. 

Gănescu: "La ora actuală, de 2-3 luni, în România nu mai există pacienți, decât cu COVID-19. Nu s-a mai diagnosticat niciun pacient, nu mai avem pacienți noi diagnosticați, nu mai avem pacienți care să intre în tratament - și vorbim aici de pacienți cu hepatite, cu boli cardiovasculare etc., de pacienți care, în mod normal, ar trebui să facă niște investigații care la ora actuală nu se mai fac, pentru că totul este orientat doar pe urgențe și pe COVID. În România mai sunt și alți bolnavi care au nevoie de tratament, de medici, de spital

Noi ar trebui să reluăm activitatea în spitale, iar spitalele ar trebui să ia pacienții care sunt cu anumite simptome și să îi investigheze pentru diagnostic. Pentru că va începe să crească numărul de bolnavi cronici cu probleme mult mai complicate și cu cheltuieli foarte mari

La noi în România au murit pacienți în UPU, pentru că până li s-a făcut intervenția pe accident vascular, au zis să le facă triajul pe COVID. Eu nu am nimic împotrivă și înțeleg siguranța, a echipei medicale și a spitalului, dar - pentru numele lui Dumnezeu! - nu putem să tratăm un accident vascular sau un infarct miocardic la 7 ore după ce îi facem testul PCR pentru coronavirus. Avem o pacientă despre care știm cu toții, a apărut în toată presa, că a căzut, pe stradă, și-a fracturat coloana și a murit acasă. Pentru că de la UPU au trimis-o acasă". (citiți AICI interviul complet

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.