Nelu Tătaru, Marcel Vela și „geaca” lui Marcel Vela, umiliți și tratați revoltător de putiniștii de la Chișinău. După ce au fost primiți sub un pod, cei doi demnitari români au fost ținuți „la șicanare” zeci de minute pe pista aeroportului


Nelu Tătaru, Marcel Vela și „geaca” lui Marcel Vela, umiliți și tratați revoltător de putiniștii de la Chișinău. După ce au fost primiți sub un pod, cei doi demnitari români au fost ținuți „la șicanare” zeci de minute pe pista aeroportului

Aeronava care îi aducea la București din Republica Moldova pe miniștrii Sănătății și de Interne, Nelu Tătaru și Marcel Vela, a fost reținută pe aeroportul din Chișinău zeci de minute pe motiv că nu ar fi plătit taxele aeroportuare, chiar dacă potrivit tratatelor internaționale aeronavele oficiale sunt scutite de astfel de taxe, scrie siteul cotidianul.md.

Potrivit unor surse consultate de publicația mai sus menționată, gestul autorităților aeroportuare ar fi fost unul de șicanare.

De altfel, deplasarea celor doi demnitari români la Chișinău, unde au însoțit un convoi cu ajutoare guvernamentale pentru combaterea pandemiei din țara vecină, în valoare de peste 3,5 milioane de euro, a stat sub semnul umilinței și aroganței manifestate de autoritățile pro-ruse de la Chișinău.

Asta după ce premierul moldovean a întâmpinat cadrele medicale române, venite să ajute în spitalele de la Chișinău, cu o declarație disprețuitoare care a stârnit critici vehemente. Detalii AICI

Sorin Ioniță, președintele think tank-ului Expert Forum, relatează pe pagina sa de facebook cum Nelu Tătaru și Marcel Vela, deși era îmbrăcat în celebra sa geacă de piele, au fost primiți de autoritățile de la Chișinău, sub un pod de la marginea capitalei: „Camioanele româneşti cu ajutoare pentru pandemie n-au fost lăsate să intre propriu-zis în Chişinău fiindcă … e pandemie

Tocmai le-au parcat la o margine mai pustie, sub un pod, pe ieşirea spre Hînceşti, cam pe unde e vama de camioane de lângă Carrefour Militari, cum ar veni la noi. Premierul Chicu i-a salutat acolo.

Acum o să transbordeze marfa în alte camioane, locale, mai adaptate la condiţii de pandemie Cam atât cu vizibilitatea ... Sunt curios unde îi va primi pe Tătaru şi Vela, tot sub podul de centură? O să-i carantineze în cortul ăla care se vede?” și ulterior: „Cum bănuiam, cei doi miniştri români au fost primiţi la cortul de sub pod, în afara oraşului, să nu contamineze cumva Chişinăul cu virus de Bucureşti.

Dar ce nu ştia Chicu e cum se va răzbuna Vela: a venit cu arma secretă, geaca miraculoasă de primar post-socialist, cca 1994 toamna”.

Sursa foto: https://radiochisinau.md/

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.