Birchall relevă că legea privind eliminarea pensiilor speciale a fost scrisă exact ca să pice la CCR: "Era evident de atunci!"


Birchall relevă că legea privind eliminarea pensiilor speciale a fost scrisă exact ca să pice la CCR: "Era evident de atunci!"

Fosta ministră a Justiției, Ana Birchall, a explicat miercuri că CCR a profitat de ocazie să declare neconstituțională legea privind eliminarea pensiilor speciale, întrucât a fost scrisă prost, "exact ca să pice la Curtea Constituțională"

CITIȚI ȘI: CCR a decis: pensiile speciale rămân în vigoare. Cel mai bogat pensionar din România primește peste 10 mii de euro lunar

"Se știa de atunci că legea nu a fost adoptată de Camerele Reunite ale Parlamentului, deși așa era legal pentru că modifică statutul parlamentarilor. (...) De remarcat că la CCR nici n-a ajuns să fie discutată pe fond! CCR a analizat doar extrinsec, adică numai pe formă!", a subliniat Birchall. 

Birchall, pe Facebook: "Pentru că foarte mulți dintre voi îmi scrieți și mă întrebați de decizia de astăzi a CCR privind pensiile speciale, vă spun că, în 28 ianuarie 2020, într-un exercițiu doar de imagine, Camera Deputaților a votat pentru adoptarea celor 2 proiecte de legi privind pensiile speciale: Pl-x nr. 166/2018 și Pl-x nr. 292/2019. Am asistat atunci la o întrecere a declarațiilor populiste, exclusiv de imagine și numai în scop electoral care nu aveau nicio legătură cu realitatea celor două proiecte de lege. Chiar dacă atunci nu era popular și riscam să fiu criticată de mulți, mi-am asumat riscul și NU am votat pentru aceste proiecte (cine nu mă crede poate verifica votul electronic aflat pe site-ul Camerei Deputaților!) pentru că era evident de atunci că aceste legi nu vor trece testul constituționalității și vor cădea la CCR pe motive de procedură. Exact cum s-a și întâmplat azi. Se știa de atunci că legea nu a fost adoptată de Camerele Reunite ale Parlamentului, deși așa era legal pentru că modifică statutul parlamentarilor. Atunci, în toate discuțiile pe care le-am avut, am spus cu responsabilitate că prin festivalul declarațiilor se înșală practic așteptarea și încrederea oamenilor de bună credință pentru că, din punctul meu de vedere, parcă "legea este scrisă exact ca să pice la CCR". Și a picat! De remarcat că la CCR nici n-a ajuns să fie discutată pe fond! CCR a analizat doar extrinsec, adică numai pe formă!".

Sursa foto Dorneanu: Puterea.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.