Dehelean: "Scopul PSD e să scoată România din Europa!" Deputatul USR explică cât e de grav abuzul comis de binomul Toader-CCR asupra lui Kovesi


Dehelean: "Scopul PSD e să scoată România din Europa!" Deputatul USR explică cât e de grav abuzul comis de binomul Toader-CCR asupra lui Kovesi

Deputatul USR Silviu Dehelean a declarat marți că decizia CEDO prin care s-a stabilit că Laura Codruța Kovesi a fost revocată ilegal de la șefia DNA ne-a spus practic că însăși CCR a încălcat Constituția României, întrucât "prin Decizia 358/2018, șase judecători ai Curții Constituționale au analizat situația de așa natură încât au aprobat și au făcut obligatoriu pentru Președintele României să dea curs unui act care a încălcat drepturile fundamentale ale omului, și nu orice drepturi ci pe cel la un proces echitabil și dreptul la liberă exprimare".

În acest sens, Dehelean a subliniat că trebuie redeschisă discuția despre depolitizarea CCR și modificarea modului în care ne alegem judecătorii CCR pentru a stopa, astfel, abuzurile Curții Constituționale.

Mai mult, deputatul USR a precizat că este necesară redeschiderea dezbaterilor în legătură cu inițiativa Fără Penali În Funcții Publice, pe care PSD o ține la sertar de ceva vreme de frica repercusiunilor

Dehelean, pe Facebook: "Consider că e foarte important să înțelegem ce ne spune decizia CEDO în speța Kovesi sau ceea ce ne confirmă, din toate cele pe care le știm.

CEDO ne spune că statul român nu a avut un scop legitim atunci când a demis-o pe Laura Codruța Kovesi, iar această măsură nu era necesară într-o societate democratică. Noi știam asta. Știm că obiectivul PSD este să scoată România din Europa și să controleze justiția și toate instituțiile statului, în așa fel încât pesediștii și clientela lor să poată fura în voie.

Apoi, CEDO ne spune că, practic, prin Decizia 358/2018, șase judecători ai Curții Constituționale au analizat situația de așa natură încât au aprobat și au făcut obligatoriu pentru Președintele României să dea curs unui act care a încălcat drepturile fundamentale ale omului, și nu orice drepturi ci pe cel la un proces echitabil și dreptul la liberă exprimare. Putem spune fără să greșim că șase dintre judecătorii CCR care au luat Decizia nr. 358/2018 au eșuat lamentabil în profesia lor și nu mai prezintă nicio garanție pentru a putea ocupa această funcție. Nu justifică sub nicio formă banii pe care îi încasează ca salariu sau pensie specială. Sunt niște impostori care trebuie să își dea demisia de onoare urgent, dar probabil nu au așa ceva. De asemenea, trebuie redeschisă discuția despre depolitizarea CCR și modificarea modului în care ne alegem judecătorii CCR.

Vă amintiți cum nădușea Tudorel Toader în timp ce citea raportul cu privire la activitatea Laurei Codruța Kovesi? Transpira abundent pentru că știa exact ceea ce face și anume că încălca legea, încălca drepturile omului. Tudorel nu ducea lipsă de cunoștințe, ci de caracter. Cunoștințe de profesor, caracter de găinar. Cam ăsta e marele profesor de la Iași. Chiar sper că Universitatea din Iași nu va perpetua această stare în care își compromite imaginea cu aceasta șulfă.

Toate acestea au fost posibile pentru că Partidul Social Democrat a ales ca destinele și traseul său politic să fie conduse de un infractor condamnat definitiv, Liviu Dragnea, care a ajuns de la conducerea statului român direct în pușcărie. Deși depusă în urmă cu doi ani în Parlament, inițiativa Fără Penali În Funcții Publice stă bine pitită de același PSD în sertare. A venit timpul să redeschidem și această discuție.

Nu în ultimul rând, alături de voi, sunt mândru să mă simt vizat și să urmez îndemnul din declarația doamnei Kovesi de azi:
“Pentru toţi cei care ne-au susţinut, pentru cei care au susţinut statul de drept, indiferent de riscurile, de intimidările şi hărţuirile la care au fost supuşi, astăzi este un moment important şi reamintesc ceea ce am spus în ziua revocării: să nu abandonăm! Sunt convinsă că a meritat, motiv pentru care spun din nou: NU abandonaţi!” De PSD și de pesedism nu putem scăpa decât la vot".

Sursa foto Dorneanu: Puterea.ro

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.