VIDEO Rareș Bogdan, anunț în premieră privind pensiile speciale: Dacă CCR îi dă dreptate lui Weber, voi lansa o solicitare către Guvern printr-o conferință de presă!


VIDEO Rareș Bogdan, anunț în premieră privind pensiile speciale: Dacă CCR îi dă dreptate lui Weber, voi lansa o solicitare către Guvern printr-o conferință de presă!

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat joi pentru Mediafax că va solicita Guvernului Orban, în cadrul unei conferințe de presă, să dea OUG pe impozitarea pensiilor speciale, în cazul în care CCR îi va da dreptate Avocatei PSD, Renate Weber, în privința unei sesizări împotriva legii privind eliminarea pensiilor speciale, lege votată pe 28 ianuarie în Parlament

Rareș Bogdan: "Spun de acum în premieră că în cazul în care pe 5 mai când se judecă sesizarea la CCR făcută de Renate Weber, Avocatul Poporului, pe legea votată de noi pe 28 ianuarie prin care s-au tăiat pensiile speciale, dacă Curtea îi dă cumva dreptate lui Renate Weber și este respinsă practic legea și nu ajunge la promulgare și la publicare în Monitorul Oficial, voi solicita public printr-o conferință de presă ca Guvernul României în următoarele ore, zile să dea OUG pe impozitarea pensiilor speciale".

Vedeți video de la 40:20:


Amintim că în data de 30 ianuarie Renate Weber ataca la CCR legea PNL de desființare a pensiilor speciale. Mai mulți juriști atrăgeau atenția că eliminarea pensiior speciale va pica la CCR. (citiți AICI motivele)

De altfel, reiterăm că Valer Dorneanu, președinte al CCR, primește 2 pensii speciale, fiind un semnal clar privitor la modul în care va decide instituția în data de 5 mai. Dorneanu a încasat, în 2018, 322.000 de lei din pensia de magistrat și 74.000 de lei din cea de fost parlamentar, conform Newsweek

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.