Inepția orchestrată de Vela de Paște, criticată aspru de Carmen Dumitrescu: "Dumnezeu nu ne-a învățat niciodată să fim proști! Să nu mergeți să luați lumină de la polițiști și jandarmi!"


Inepția orchestrată de Vela de Paște, criticată aspru de Carmen Dumitrescu: "Dumnezeu nu ne-a învățat niciodată să fim proști! Să nu mergeți să luați lumină de la polițiști și jandarmi!"

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a prezentat marți acordul semnat între MAI şi Patriarhie privind acţiunile cu ocazia Paştelui. Lumina Sântă de la Ierusalim va fi distribuită credincioșilor de către voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune, conform news.ro

"Vom ajuta BOR la împărţirea sfintelor Paşti şi a luminii sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii", a declarat marţi Marcel Vela.

"Am semnat un acord de susţinere şi sprijin din partea tuturor forţelor pentru stabilirea unor acţiuni comune. Având în vedere dorinţa de a se oferi Sfinte Paşti şi Lumina Sfântă s-a stabilit: pâinea binecuvântată în formă de mici prescuri, sfinţită în Joia Mare, va fi distribuită credincioşilor vineri şi sâmbătă, în intervalul 7- 17, în toare parohiile, în locuri special amenajate, în afara lăcaşurilor de cult, de către personalul Bisericii şi voluntari, cu măsuri de protecţie, cu distanţa specficată ca la magazinele alimentare. În declaraţia pe propria răspundere, credincioşii vor trece ”ridicarea Sfintelor Paşti” şi vor preciza numele lăcaşului de cult", a precizat ministrul.

Distribuirea Sfintei Lumini se va face de către voluntari şi patrulele existente sub coordonarea MAI aflate în misiune, sâmbătă, începând cu ora 20.00. Credincioşii vor putea ieşi în proximitatea casei, în afara curţii sau a imobilului în care locuiesc, respectând regulile de distanţare socială, astfel încât să fie evitată aglomeraţia şi formarea grupurilor mai mari de 3 persoane.
 
"În acest sens, 2 sau 3 locatari dintr-o scară de bloc pot oferi Sfânta lumină primită de la voluntari tuturor vecinilor", a declarat Marcel Vela. 
 
În zonele carantinate, Sfânta Lumină va fi dusă de către forţele de ordine. Cadrele aflate în misiune vor distribui Sfânta Lumină spitalelor şi centrelor sociale.
 
"Echipajele care acţionează în posturile fixe, cele pe care le vedeţi în intersecţii, sau pe drumurile judeţene, comunale, naţionale sau europene, cât şi cele de la punctele de frontieră aflate în misiuni coordonate de Ministerul Afacerilor Interne vor oferi Sfânta Lumină persoanelor aflate în trafic, în baza excepţiilor de circulaţie prevăzute în ordonanţele militare anterioare sau persoanelor care tranzitează frontiera", a mai anunţat ministrul. 
 
În noaptea de Înviere este permisă circulaţia preoţilor care duc Sfânta Lumină, dacă au măşti de protecţie, mănuşi, ecuson şi acte de identitate.

Marcel Vela riscă prin deciziile menționate anterior să zădărnicească combaterea epidemiei COVID-19. Președintele Klaus Iohannis avertiza astăzi că românii trebuie să stea în casă pentru a nu ajunge în spitale, mesaj neînțeles de ministrul de Interne, Marcel Vela.

Klaus Iohannis: "Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital! Stați acasă pentru a ne putea recăpăta viața cât mai repede, altfel vom avea un val de îmbolnăviri și de decese foarte mare. Ar însemna că toate eforturile, toate sacrificiile pe care le-am făcut până acum ar fi fost în van".

În acest context, jurnalista Carmen Dumitrescu a criticat demersul inițiat de Vela, transmițând credincioșilor că "Dumnezeu nu ne-a învățat niciodată să fim proști". În acest sens, jurnalista le-a transmis românilor să nu meargă să ia lumină de la polițiști și jandarmi, întrucât unii vor da cu siguranță COVID-19 sau vor lua

Carmen Dumitrescu, pe Facebook: "Eu prefer ca poliția, jandarmeria, pompierii și polițiștii locali să-și facă treaba lor în pandemie. Nu să îmi aducă mie lumina. Că lumină am destulă, mulțumesc! Vă recomand din tot sufletul să nu mergeți să luați lumină de la polițiști și jandarmi. La modul cel mai serios, nu luați coronavirus de Paște! Și nu dați coronavirus! Respectați mai departe regula distanțării sociale și nu vă expuneți ca fraierii fix acum, când mai avem puțin și ieșim din situația actuală! Serios vorbesc acum. Chiar țin să subliniez acest aspect: Dumnezeu nu ne-a învățat niciodată să fim proști.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.