În vremuri de pandemie, credința ne-a ajutat să păstrăm speranța. Vom reconstrui țara uniți în jurul valorilor creștine!


În vremuri de pandemie, credința ne-a ajutat să păstrăm speranța. Vom reconstrui țara uniți în jurul valorilor creștine!

În 24 martie 2020, părintele Giuseppe Berardelli, din Bergamo, a murit, după ce își cedase aparatul de ventilație – pe care comunitatea pe care o slujea îl cumpărase pentru el – unui pacient mai tânăr. Doar în Italia, peste 60 de preoți au murit după ce au stat alături de cei infectați, pentru a-i ajuta și a le oferi consolare spirituală în momente de grea suferință.

În România, o doamnă din Rădăuți, soție și mamă a doi copii, s-a dus la duhovnicul ei, i-a cerut binecuvântarea și s-a dus să muncească, voluntar, la spitalul județean din Suceava, probabil cel mai periculos loc din România!

Peste tot în lume, bisericile creștine a rămas alături de cei bolnavi: i-au ajutat pe cei izolați, au strâns bani și au făcut donații, au oferit sprijin moral celor bolnavi.

La polul opus, ce ne-a adus ateismul comunist? Răspunsul este simplu: coronavirusul. Pandemia își are originea în China și nu s-ar fi răspândit atât de violent dacă liderii comuniști de la Beijing n-ar fi ascuns informații și n-ar fi mințit. În România, fariseii criptocomuniști de la PSD au jefuit spitalele de stat și au lăsat țara fără nici o apărare în fața virusului chinezesc. Desigur, știu că argații lui Dragnea se prefac a fi drept-credincioși. Am mai spus-o: mint! Lupi în blană de miel, asta sunt...

Ce vreau să vă transmit: la sfârșitul acestei grave încercări, tot mai mulți oameni vor redescoperi credința și valorile creștine. Zilele acestea dificile, în care milioane de creștini au fost obligați să stea departe de biserică, ne-au arătat cât de legați suntem de credința noastră. Știința ne va oferi, sunt convins, un vaccin și un tratament împotriva covid-19. Dar credința ne-a unit spiritual, ne-a ajutat să ne păstrăm speranța și ne va da forța să ieșim la liman, trecând și de această pandemie.

După pandemie, putem discuta despre soluțiile economice adecvate pentru a ieși din criză, dar de un lucru sunt sigur: dacă vrem să mobilizăm energiile poporului român, ne unim în jurul valorilor creștine. Relansăm proiectul familiei tradiționale, însă fără să mai permitem PSD-ului să căpușeze și să compromită acest ideal a milioane de români. Nu ateismul isteric promovat de gruparea useristă, care a copiat agenda pro-gay, va salva România. Nu fățarnicii de la PSD, niște comuniști agresivi și corupți, vor reface țara. Dimpotrivă, ei vor face ce făceau și până acum: vor fura și se vor îmbogăți. Un proiect economic de dreapta, bazat pe valorile morale creștine, așa cum a făcut, aici, în Statele Unite, președintele Trump, aceasta va fi soluția post-pandemie. Îi chem pe toți oamenii de dreapta să lase orgoliile mărunte, să se unească și să ofere alegătorilor un astfel de proiect, pentru a împiedica Ciuma Roșie să renască. Puterea noastră stă în unire și în credință.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.