Revolta unui fost ambasador: "Lupta contra COVID-19, confiscată de milițieni! Arafat PSD e în continuare secretar de stat! Câtă vreme o să-i mai suportăm?"


Revolta unui fost ambasador: "Lupta contra COVID-19, confiscată de milițieni! Arafat PSD e în continuare secretar de stat! Câtă vreme o să-i mai suportăm?"

Fostul ambasador al României în Finlanda și Estonia, Cătălin Avramescu, a semnalat faptul că gestionarea crizei COVID-19 a fost preluată în România de milițienii din Ministerul de Interne, în loc să se ocupe de situație experții din sănătate. 

Printre altele, profesorul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București a reclamat că Raed Arafat, deși are la activ mulți scheleți în dulap, nu a fost dat afară din funcția de secretar de stat și continuă, împreună cu alți indivizi, să iasă în față profitând de nenorocirea care a lovit nu doar România, ci o lume întreagă

Cătălin Avramescu, pe Facebook: "Veștile pe care le primim din România sunt îngrijorătoare. A crescut numărul cazurilor de coronavirus, a crescut numărul morților și multe spitale sunt pe butuci. Cum s-a ajuns aici? S-a ajuns aici pentru că lupta împotriva unui virus a fost confiscată de un grup de milițieni. Normal ar fi fost ca într-o asemenea situație, de pandemie, cei care coordonează acțiunile autorităților publice să fie cei de la sănătate. În schimb, ce vedem? Vedem că Ministerul de Interne, în frunte cu "Vela Imnul Național", pui imnul și fuge virusul, atât l-a dus mintea, scoate în fiecare zi un grup de milițieni să ne spună ce trebuie să facem. Atât îi duce mintea. Uitați-vă că după luni și ani de zile de scandaluri, Arafat PSD este în continuare secretar de stat. Nu a fost îndeajuns scandalul de la Colectiv, nu a fost îndeajuns scandalul cu avionul pierdut în Apuseni. Și multe alte scandaluri nu au fost îndeajuns. Arafat este în continuare la butoane. Uitați-vă că în teritoriu foarte mulți milițieni au preluat controlul asupra DSP-urilor, prefecturilor, ei dictează. Rezultatul? Haos instituțional. Sigur că și alte țări au probleme în lupta cu acest virus, însă nicăieri nu s-a ajuns la nivelul acesta de bufonerie absolută. Priviți ce se întâmplă în Europa Centrală și de Est. Și ei au probleme. Și ei au cazuri, dar noi avem mai multe cazuri decât Polonia. Situația din spitalele noastre este dezastruoasă. Oamenii fug speriați. Cine coordonează lupta împotriva coronavirusului? Ministerul de Interne?! Vela?! Arafat?! Oameni buni, ceva este profund neînregulă! Ei au profitat de aceste evenimente, au profitat de nenorocirea care a lovit nu doar România, ci o lume întreagă, pentru a se îmbuiba și mai tare, pentru a ieși din nou în față. E aceeași schemă. Țineți minte că la Colectiv au spus inițial zile întregi "sistemul românesc de sănătate poate să-i preia, avem tot ce ne trebuie, nu trebuie să-i ducem în străinătate". După care s-a dovedit că nu exista capacitatea pentru ca oamenii aceia să fie tratați. Mulți tineri au murit cu zile. A demisionat vreunul dintre bufonii aceștia? Le-a retras președintele Iohannis gradul militar la mulți dintre măscăricii aceștia? Nu. Li s-au tăiat salariile sau pensiile speciale și ultraspeciale? Nu. În continuare ei vin și intoxică România. Câtă vreme o să-i mai suportăm?".


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.